Καρδίτσα: Δεκάδες “μαϊμού” εμβολιασμοί σε Κέντρο Υγείας – Εισαγγελική παρέμβαση και ΕΔΕ

Υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά διαπίστωσε στο σύστημα εμβολιασμού ότι άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί, ήταν δηλωμένοι πως έκαναν το εμβόλιο. ΕΔΕ διέταξε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

ΕΜΒΟΛΙΟ 2

Σκάνδαλο με ψεύτικους εμβολιασμούς βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που φέρεται να έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και διαπίστωσε ότι έκαναν εμβόλιο για τον covid 19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλήθεια, η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών.

Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον γιατρό που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.

Έτσι, μετά από πρόχειρη έρευνα που έγινε από στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά, το “κουβάρι” ξετυλίχθηκε και αποκαλύφθηκε το μέγεθος του σκανδάλου που είναι τεράστιο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει που ακριβώς, πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό.

Ο αριθμός αυτός των ψεύτικων εμβολιασμένων φέρεται να είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο, ενώ το σκάνδαλο ουσιαστικά περιορίζεται στους τελευταίους δύο μήνες, μιας και η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ήταν μόνιμη στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά κάλυπτε τις καλοκαιρινές άδειες.

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου.

Οι “μαϊμού” εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε.

Πρόκειται προφανώς για αντιεμβολιαστές που ήθελαν για διάφορους λόγους να εμφανιστούν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί ψεύτικα, βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Τι γίνονταν τα εμβόλια;
Ένα άλλο μελανό σημείο της υπόθεσης, είναι το τι γίνονταν τα εμβόλια που περίσσευαν μέσα από την παράνομη αυτή διαδικασία.

Απομακρύνθηκε από τη θέση της
Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, αυτός διέταξε ΕΔΕ.

Η Ε.Δ.Ε ανατέθηκε στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση και θα είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα.

Φυσικά, θα διερευνηθεί και το κίνητρο που είχε η υπάλληλος για να κάνει κάτι τέτοιο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανέφερε τα εξής: “Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά”.

Πηγή News247.gr

Στερεά Ελλάδα: Αυτόφωρο και 50.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή για εκδήλωση με όρθια άτομα

Εύβοια: “Λαυράκι” έπιασε το Λιμεναρχείο Κύμης στους Ζάρακες

Εύβοια: Συνελήφθη 28χρονος Πακιστανός έξω από το σπίτι του στην Νέα Αρτάκη – Κατασχέθηκαν αφορολόγητα τσιγάρα και ναρκωτικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: 54χρονος Αλβανός ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του – Σε λίμνη αίματος την βρήκαν μέσα στο σπίτι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

Χαλκίδα: Τους σταμάτησε η ΔΙΑΣ για έλεγχο και βρήκαν ηρωίνη

Mad Clip: Στην τελευταία στροφή με 140 χλμ – Πάνω από 2.000 άτομα στον τόπο του τροχαίου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι