Κατάθεση Στεφάνων Παρέλαση
in

Καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς, για το στεφάνι που θα κατέθετε η κόρη τους

Οι γονείς έφτιαξαν δικό τους στεφάνι, το κατέθεσε η μαθήτρια

Μια καταγγελία που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, για διευθυντή σχολείου, έκανε στα social media ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

Διευθυντής σχολείου ζήτησε από τους γονείς μαθήτριας- οι οποίοι είναι μετανάστες- να πληρώσουν 50 ευρώ για το στεφάνι που είχε κληρωθεί να καταθέσει το παιδί τους, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι γονείς προτίμησαν να φτιάξουν μόνοι τους ένα στεφάνι, το οποίο και κατέθεσε η μαθήτρια σήμερα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

«Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνημείο των πεσόντων», έγραψε στο Facebook ο κ. Φαναράς.

Ενώ συνέχισε «Έλα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή… Τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; Απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι “ξένοι” φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης».

Οι γονείς δεν έδωσαν τα χρήματα, λέγοντας ότι αυτό που τους ζητούσε ήταν κάτι πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου. Έτσι, αναζήτησαν στο διαδίκτυο οδηγίες για το πώς φτιάχνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές. Οι γονείς και η κόρη μάζεψαν τα υλικά και κατασκεύασαν το στεφάνι.

«Έτσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα. Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ. Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται», συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς.

Με νέα ανάρτηση, επανήλθε σήμερα ενημερώνοντας ότι η μαθήτρια κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων «με χαρά και τιμή».

Σπύρος Πνευματικός Κάρυστος

Σπύρος Πνευματικός: «Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας»

Ευάγγελος Τσώκος

Ευάγγελος Τσώκος: “Παρακολουθήσαμε με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση τα παιδιά μας να παρελαύνουν”