Κιβωτός του Κόσμου – Συγκλονιστική η μαρτυρία πρώην τρόφιμου: «Καλύτερα στη φυλακή παρά στη δομή»

Ελλάδιος Κιβωτός

Για τα όσα βίωσε κατά την παραμονή του στην Κιβωτού του Κόσμου μίλησε ένας πρώην τρόφιμος της δομής.

Μέσα από την μαρτυρία του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες στην Κιβωτό του Κόσμου φτάνοντας στο σημείο να πει ότι θα ήταν καλύτερα γιο’ αυτόν στη φυλακή.

Ο λόγος για τον Ελλάδιο ο οποίος μπήκε αβάφτιστος στη δομή και εκεί ο πατέρας Αντώνιος τον βάφτισε. Πριν μπει στην Κιβωτό είχε όνομα και ήταν «Στέφανος».

«Με εισαγγελική εντολή είχα μπει στην Κιβωτό. Στην αρχή όλα ήταν πολύ καλά. Με το πέρασμα του καιρού τα πράγματα χειροτέρευαν. Όταν κάναμε ένα λάθος υπήρχε η τιμωρία».

Ο Ελλάδιος μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι δύο φορές τον είχαν χτυπήσει κατά την διάρκεια της διαμονής του στην δομή.

Στο διαμέρισμα της Πιπίνου στην Αθήνα αποκάλυψε: «Καλύτερα να ήσουν μέσα στην φυλακή παρά στην δομή. Δηλαδή ένα παιδί 14 με 15 ετών το έχεις να δουλεύει, δεν τον πας μία βόλτα, δεν έχει φίλους και δεν το αφήνεις να μιλάει με την οικογένεια του».

Δεν βλέπαμε ούτε τηλεόραση

Σοκάρει με την περιγραφή του ο Ελλάδιος: «Με πήγαν στην Πιπίνου γιατί έλεγα ”ρε” και τους πήγαινα κόντρα. Ξυπνούσαμε το πρωί και πηγαίναμε για δουλειά στην αποθήκη της Κιβωτού και σχολάγαμε κατά τις 6. Όταν τελειώναμε από την δουλειά, δεν είχαμε να δούμε ούτε τηλεόραση. Στην Πιπίνου έμεινα ένα χρόνο».

Ο Ελλάδιος καθώς εργαζόταν στις αποθήκες έχει εικόνα και για τα ρούχα που πήγαινε ο κόσμος στην δομή και του είχε ζητηθεί από τους ιθύνοντες να πάει να πετάξει τα ρούχα και μάλιστα να σιγουρευτεί να τα πετάξει μέσα στους κάδους.

Σχετικά με την διακίνηση χρήματος μέσα στην δομή ο πρώην τρόφιμος ανέφερε: «Η Κιβωτός μάζευε και 10 χιλιάδες ευρώ τις Κυριακές από τις δωρεές».

Αναφορικά με τα δίδυμα, που είχαν υιοθετήσει η Σταματία Γεωργαντή με τον πατέρα Αντώνιο αποκάλυψε: «Κάποια παιδιά τα είχαν πιο ψηλά από εμάς, όπως τα δίδυμα. Τα δίδυμα φορούσαν παπούτσια 200 ευρώ και τα υπόλοιπα παιδιά της Κιβωτού φορούσαν από την αποθήκη».