«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι καταγγέλλει μητέρα 9χρονου – «Τον έκλεισαν σε κλουβί για τιμωρία, είπαν ότι χτυπιέται μόνος του στα δέντρα»

«Κιβωτός του Κόσμου»

Νέες μαρτυρίες και καταγγελίες για τα όσα βίωσαν παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των αρμόδιων αρχών για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Στον Βόλο, εξελίσσεται ένα θρίλερ με τις καταγγελίες για το πράσινο κλουβί της «τιμωρίας». Η μητέρα ενός 9χρονου καταγγέλλει στην εκπομπή «Tlive» ότι έκαναν στον γιο της «βασανιστήρια». Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, όταν απευθύνθηκε στους παιδαγωγούς και ρώτησε γιατί έχει μώλωπες ο 9χρονος γιος της, οι παιδαγωγοί της απάντησαν ότι το αγόρι… χτυπιέται μόνο του στα δέντρα.

«Μου μίλησε ο γιος μου και μου είπε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ότι ‘μαμά με έβαζαν μέσα στο κλουβί χωρίς νερό και φαγητό και μου έλεγαν ότι η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί’. Δεν έχουμε λόγο να βγούμε να πούμε ψέματα, γιατί όλα θα φανούν. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο, φοβισμένο, έχουμε απευθυνθεί σε παιδοψυχολόγους για να βοηθήσουμε να ξεπεράσει όλα αυτά που έχει ζήσει. Μου λέει ‘μαμά με χτυπούσαν, μου φερόντουσαν άσχημα’. Υπήρχε μία παιδαγωγός μέσα από το ίδρυμα, που δεν δουλεύει πια εκεί, την έχουν απολύσει, και του φερόταν πάρα πολύ άσχημα. Φώναζε, ούρλιαζε, χτυπούσε. Με έκλεισε, λέει εκεί μέσα, ‘γνώριζαν όλοι ότι είμαι εκεί και παρόλα αυτά κανένας δεν έδινε σημασία’. Μόνο ο μεγάλος του αδελφός πήγε και τον βοήθησε», λέει η μητέρα του αγοριού.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν φωτογραφίες από μώλωπες που είχε ο 9χρονος στο σώμα του.

Μόλοπες

Η μητέρα του 9χρονου σημειώνει ότι απευθύνθηκε στους παιδαγωγούς της δομής, προκειμένου να μάθει τι συμβαίνει. «Όταν εγώ ρώτησα τι συμβαίνει εδώ, μου είπε ότι ‘με έχουν χτυπήσει’. Το παιδάκι όμως στην αρχή φοβόταν να πει το οτιδήποτε γιατί μου λέει ‘αν πω κάτω θα το πληρώσω εγώ. Εγώ θα μείνω εδώ, εσύ θα φύγεις μαμά’. Μου είπε ότι το είχαν κάνει παιδαγωγοί. Όταν πήρα να ζητήσω ευθύνες από τους παιδαγωγούς για ποιο λόγο το παιδί μου είναι χτυπημένο, μου είπαν ότι ‘μόνος του το κάνει. Πηγαίνει και χτυπιέται πάνω στα δέντρα», αναφέρει.

«Αυτά είναι μώλωπες, δεν είναι γρατζουνιές από δέντρα. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδάκι να πάει μόνο του να χτυπιέται στα δέντρα, δεν είναι χαζό το παιδί. Και ήταν χτυπημένο και στα δάχτυλα των ποδιών του», προσθέτει η μητέρα του 9χρονου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: