Κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθέστε το eviathema.gr στη GoogleΟ δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, υπέγραψε σήμερα με την εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρίας Ματίνα Κοιλιαρη τη σύμβαση του μεγάλου έργου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου, που θα αποτελέσει ένα στολίδι για τον αθλητισμό για ολόκληρη την Εύβοια, αφού θα είναι το πρώτο Κολυμβητήριο κλειστού τύπου σε όλο τον νομό.
Στο χώρο ανέγερσης του νέου κολυμβητηρίου παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ,οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου,υπηρεσιακοί παράγοντες ,οι μελετητές ,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ,ο πρόεδρος της κοινοτητας Αλιβερίου και πρόεδρος του Ναυτικού ομίλου Αλιβερίου Αλέξης Προκόπης καθώς και ο ιδρυτής της ανάδοχου εταιρίας κ Κοιλιαρης που κατάγεται από την περιοχή..
Το νέο κολυμβητηριο αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο και να ολοκληρωθεί πριν το τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής .

Ο δήμαρχος Νίκος Μπαράκος χαρακτήρισε το νέο κολυμβητηριο όχι ως ένα έργο αθλητικό αλλά αναπτυξιακό για ολόκληρο το νομό μας…
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα γίνουν στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και ένα όνειρο δεκαετιών για το Αλιβέρι και την ευρύτερη περιοχή. Δημιουργεί δε τις προϋποθέσεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, αφού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, θα μπορούν να διεξάγονται αγώνες υδατοσφαίρισης α’ εθνικής κατηγορίας, καθώς και αγωνίσματα κολύμβησης.

Το έργο της κατασκευής του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 7.732.876,34 ευρώ.
Το έργο προβλέπει την ανέγερση Κλειστού Κολυμβητηρίου στον Κάραβο Αλιβερίου, στη Θέση Καπνίση, χωρητικότητας 340 θεατών.

Θα έχει δύο πισίνες:
Την αγωνιστική πισίνα, διαστάσεων 33,33×25 μέτρων και
την εκπαιδευτική πισίνα, βάθους 0,30μ – 1,00μ, διαστάσεων 11,50×8,50 μέτρων.
Το έργο έχει σχεδιαστεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την χρήση του από ΑμεΑ. Στο πλαίσιο του έργου θα διαμορφωθεί επίσης ο περιβάλλοντας χώρος, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στάθμευσης, 30 θέσεων, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων


