Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά -Οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια, εκκενώθηκε και έκτος οικισμός [εικόνες]

megali fotia

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Αποσύρθηκαν, μόλις νύχτωσε, τα εναέρια μέσα από τη φωτιά που μαίνεται στην Κορινθία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης με επίγεια μέσα.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οπως μετέδωσε το Mega, σε κάποια σημεία η φωτιά έχει εισέλθει σε αυλές και μπαλκόνια σπιτιών.

Κοντοδεσπότι Ευβοίας: Φωτιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας το απόγευμα της Τετάρτης – Εξετράπη πυροσβεστικό όχημα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BINTEO]

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, το οποίο μας είπε ότι σε κάποια σημεία οι φλόγες έγλειψαν τοίχους σπιτιών, αλλά δεν έχει αναφερθεί κάτι περισσότερο. Οπως τόνισε η Πυροσβεστική, λόγω ριπών του ανέμου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, οι οποίες ενίοτε είναι και έντονες λόγω του πευκόφυτου αλλά και του δύσβατου της περιοχής. Επιπλέον, δεν υπάρχει καλό οδικό δίκτυο στην περιοχή, το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι απροσπέλαστο.

Οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά σε νότια κατεύθυνση, προς τα Αθίκια και το Χιλιομόδι.

Οπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στο σημείο θα φτάσουν από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ριχθούν στη μάχη με τη φωτιά. «Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φωτογραφίες: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Κορινθία
Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν και τα Αθίκια.

fotia kexries vouno
Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

katoikoi fotia

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 10 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

fotia kexries brady
Íõ÷ôåñéíÞ åéêüíá áðü ôçí ðõñêáãéÜ óå äáóéêÞ Ýêôáóç óôçí ðåñéï÷Þ Êå÷ñéÝò ôçò Êïñßíèïõ
ôçí ÔåôÜñôç 22 Éïõëßïõ 2020. Ôï óôéãìéüôõðï áðü ôï ÷ùñéü ÃáëáôÜêé.
(EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρία που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

fotia kexries brady 0
Íõ÷ôåñéíÞ åéêüíá áðü ôçí ðõñêáãéÜ óå äáóéêÞ Ýêôáóç óôçí ðåñéï÷Þ Êå÷ñéÝò ôçò Êïñßíèïõ
ôçí ÔåôÜñôç 22 Éïõëßïõ 2020. Ôï óôéãìéüôõðï áðü ôï ÷ùñéü ÃáëáôÜêé.
(EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)