Κοροναϊός – Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Πιέζουν για επιπλέον μέτρα οι ειδικοί

Είναι σαφές πως στόχος πλέον είναι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανεμβολίαστοι ώστε να κάνουν την πρώτη δόση αλλά και να τονιστεί η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης σε όσους έχουν σπεύσει ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα.

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας Παραβάν κλινική Covid 19

Επιπλέον μέτρα στους ανεμβολίαστους ζητά μερίδα ειδικών, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως μόνο αν οι εμβολιασμένοι κάνουν την τρίτη δόση τότε θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό το τείχος ανοσίας τους, ζητώντας έτσι την υποχρεωτικότητά της.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν βιάζεται να λάβει περισσότερους περιορισμούς, καθώς αφενός αναμένει να δει αν λειτουργούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, αφετέρου οι επιδημιολογικοί δείκτες εμφανίζουν μία ελαφριά σταθεροποίηση τις τελευταίες ημέρες.

Είναι σαφές πως στόχος πλέον είναι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανεμβολίαστοι ώστε να κάνουν την πρώτη δόση αλλά και να τονιστεί η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης σε όσους έχουν σπεύσει ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η εικόνα της κυβέρνησης σχετικά με την τρίτη δόση είναι ιδιαίτερα θετική, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει χτες πως αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε δεν θα χρειαστεί να μιλάμε για την υποχρεωτικότητά της.

Τα νέα μέτρα που παραμένουν στο τραπέζι
Ενώ λοιπόν δεν είναι στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης τα πιο σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι βασικότεροι περιορισμοί που υπάρχουν στο τραπέζι είναι η θέσπιση κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, το οποίο θα αραίωνε τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η αύξηση των τεστ σε όσους ανεμβολίαστους, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας και σε άλλους χώρους πλην των σούπερ μάρκετ, όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο που είναι πιθανότερο να επιστρέψει αν οι συνθήκες το απαιτήσουν είναι η θέσπιση κλιμακωτού ωραρίου.

dromos 3

Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Πρόταση να εφημερεύουν και ιδιωτικά νοσοκομεία

Την ίδια ώρα πάντως εφιαλτική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς όπως δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ, η εφημερία ξεκινάει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενείς και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία… Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι δε θα βοηθήσει και αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. «Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα», επισήμανε. dromoi3 1

Τόνισε δε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς. «Η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο