Κορονοϊός – Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Το εμβόλιο κρίνει τη ζωή ή τον θάνατο

Σαρηγιάννης Δημοσθένης

Ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο κατέγραψε ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο «έσπασε» το φράγμα των 15.000! «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, με οδηγούς της πανδημίας τους ανεμβολίαστους», επισημαίνει στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο o καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, εκτίμησε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σε οριακό σημείο: «Τα πράγματα έχουν μια επικινδυνότητα. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι ανεμβολίαστοι καθοδηγούν την πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής επισήμαινε ότι «με την αλλαγή του καιρού και τη διαφοροποίηση του εμβολιασμού από βορρά και νότο», στο στόχαστρο της πανδημίας παραμένει η βόρεια Ελλάδα.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Όλα αυτά ευνοούν τη διασπορά στον βορρά»
Σχετικά με τα καινούργια μέτρα διαφοροποίησης εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, «έχουν όμως και ένα ρίσκο».

«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι χρήσιμος. Το θέμα του εμβολιασμού είναι αυτό που κρίνει τη ζωή ή τον θάνατο».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν οι νέοι», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι νέοι άνω των 12 να κάνουν το εμβόλιο.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό ανέβηκε στους 15.012 στην Ελλάδα, με τους 21 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

πηγή: MEGA

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1