Κορονοϊός: «Όχι» της κυβέρνησης σε νέα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΗ_ΧΑΛΚΙΔΑ_ΠΑΡΑΛΙΑ

Όχι σε νέα μέτρα, μόνο σε βελτιώσεις σε κάποια σημεία που θα αφορούν αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους, όπως αναφέρει το newsit.gr ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένη να μην παρεκκλίνει της στρατηγικής που έχει χαράξει κατά του κορονοϊού.

Κι αυτό γιατί τα επιστημονικά στοιχεία που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν αχτίδα αισιοδοξίας ότι σε περίπου 2 εβδομάδες, ως τις αρχές Δεκεμβρίου, η πανδημία θα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης η πανδημία του κορονοϊού.

Επιπλέον υπάρχει η εκτίμηση ότι με την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, μέσα στον Δεκέμβριο θα είναι εμβολιασμένοι πολλοί περισσότεροι από 7 εκατ. πολίτες. Ποσοστό ικανοποιητικό, στο οποίο αν προστεθεί και ο αριθμός όσων έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα, εκτιμάται ότι ως τις γιορτές των Χριστουγέννων η χώρα θα έχει καταφέρει να υψώσει ένα σημαντικό «τείχος» ανοσίας.

Κατηγορηματικό “όχι” σε μοντέλο Αυστρίας

“Έχουμε αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους” δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το Λονδίνο, τονίζοντας ότι κρίνει «αποτελεσματική τη στρατηγική της κυβέρνησης», καθώς οδήγησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες «σε μια σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αναμένεται να υιοθετήσει μόνο ένα από τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα. Το κλιμακωτό ωράριο στην προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο, με εφαρμογή από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Ο στόχος διττός. Καταρχήν να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα γραφεία, ενώ θα ανακουφίσει και το κυκλοφοριακό και τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News