Κορονοϊός: Πως θα ενημερώνονται οι Έλληνες για τον εμβολιασμό – Όλες οι λεπτομέρειες

Γιατί είναι σημαντική η εγγραφή στην αύλη συνταγογράφηση. Το SMS για το προτεινόμενο ραντεβού. Ποιοι θα εμβολιαστούν μετά τους υγειονομικούς.

Κορονοϊός

Στους ρυθμούς του εμβολίου για τον κορονοϊό κινείται και η Ελλάδα που καταστρώνει τα πλάνα για τον εμβολιασμό των πολιτών με βασικό στόχο να επιτευχθεί στο 60-70% του πληθυσμού.

EKTAKTO – Εύβοια: Ισχυρή βροχόπτωση το πρωί της Δευτέρας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνεται ενημέρωση των πολιτών για να πηγαίνουν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ βασικός πυλώνας για την ενημέρωση όσον αφορά το πώς θα ειδοποιούμαστε στην Ελλάδα για να κάνουμε το εμβόλιο θα είναι η αύλη Συνταγογράφηση.

Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε αυτήν 850.000 συμπολίτες μας ενώ ανά μέρα υπολογίζεται ότι εγγράφονται περί τους 5.000.

Μέσω αυτής θα αποστέλλεται στους πολίτες ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Αυτός θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία.

Στο παιχνίδι και τα ψηφιακά κανάλια
Μα άλλη επιλογή όσον αφορά στην ενημέρωση θα είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr ενώ τρίτη επιλογή θα είναι τα μη ψηφιακά κανάλια.

Πρόκειται για call centers η οποιοδήποτε άλλο μέσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενημερωθεί κανείς.

Click4more: Κορονοϊός: Πτώση σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται τα 904 νέα κρούσματα

Βασική ιδέα μάλιστα δεδομένου του ότι δεν είναι εφικτό να καλούν οι πολίτες σε ένα συγκεκριμένο κέντρο επικοινωνίας, είναι να δέχονται αντ΄αυτού εκείνοι μια κλήση όπου θα ενημερώνονται με ηχογραφημένο μήνυμα.

Οι άνθρωποι της κυβέρνησης εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργήσουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες οι οποίες θα αφορούν τα εμβόλια, τους εμβολιαστές, την διαχείριση αποθηκών αλλά και μια τέταρτη η οποία θα καταλήγει στην αύλη συνταγογράφηση.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν οι Υγειονομικοί κι οι ευπαθείς ομάδες, τον Φεβρουάριο οι πολίτες άνω των 50 ετών, τον Μάρτιο οι ηλικίες κοντά στα 40 έτη.

Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr