Κορονοϊός: Στις 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για τους 25 ως 29 ετών

ΕΜΒΟΛΙΟ 25-29

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 07.06.2021, έγινε η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» από τις αρμόδιες Αρχές.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

EKTAKTO – Ψαχνά Ευβοίας: Εργατικό ατύχημα στην ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 808 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να μην… αφήνει την πρωτιά για ακόμη μια μέρα, καταγράφοντας 396 νέα κρούσματα επί του συνόλου και την Θεσσαλονίκη να έπεται με 75 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε πως διανύουμε τον έκτο μήνα εμβολιασμών και πλέον γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό.

«Πάνω από το 90% των ατόμων που εισάγονται στα νοσοκομεία με Covid και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», είπε ακόμη, τονίζοντας πως πρέπει να πείσουμε τους σκεπτικούς να κλείσουν το ραντεβού τους για το… τσίμπημα.

Εν αναμονή για τον εμβολιασμό των παιδιών – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

Επιπλέον, για ακόμα μια φορά, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν αποφανθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, καθώς ολοένα και κερδίζει έδαφος στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε θα επιφέρει διακρίσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα παιδιά μέσα στο σχολείο, ενώ προτεραιότητα παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων και εκεί «έχουμε δουλειά».

Συγκεκριμένα τόνισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών θα κριθεί μετά την επεξεργασία μια σειράς παραγόντων, οι οποίοι είναι:

  • ο ρόλος των παιδιών στη διασπορά της COVID-19
  • η νοσηρότητα
  • η θνητότητα
  • η ασφάλεια των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες

Εξήγησε επίσης πως παιδιά και έφηβοι, έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζονται σε μεγάλο αριθμό χωρών, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και χώρες της ΕΕ, καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από οργανισμούς και φορείς.

Στο μάτι του κυκλώνα η Αταλάντη – Δεν άφησε τίποτα όρθιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Πυρκαγιές λόγω κεραυνών σε 3 σημεία – Η μια κοντά στον Όσιο Δαυίδ

Εύβοια: “Καμπάνα” 3000 ευρώ και αυτόφωρο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ για παράβαση λειτουργίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ στον Δήμο Χαλκιδέων – Απόφαση απόρριψης κόλαφος της ελεγκτικής επιτροπής σε ανάθεση σύμβασης της ΔΕΥΑΧ

Χαλκίδα Ευβοίας: Περιστατικά κατάχρησης εξουσίας της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας – Έκαναν “ντου” σε δημοσιογράφο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο