Γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Εξαθλιωμένοι ηλικιωμένοι με ψώρα και αφυδάτωση

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Ηλικιωμένοι τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό βρέθηκαν από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Γιατροί και νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας εξετάζουν τους ηλικιωμένους ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι εκτός από ότι ήταν σε εικόνα εξαθλίωσης και αφυδάτωσης, παρουσιάζουν και ψώρα.

Στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις και απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων όπως μετέδωσε ο Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Σωτήρης Μπαρσάκης στην εκπομπή ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΙ.

Τι αναφέρουν από την Περιφέρεια Αττικής

«Από το 2020 έχει ανακληθεί από την Περιφέρεια Αττικής η άδεια λειτουργίας της ΜΦΗ στον Κορυδαλλό. Ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας. Δεν ήταν και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα η σφράγιση της.

Με αφορμή το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την παράνομη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και ζωή δεκάδων ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Α. Η Περιφέρεια Αττικής από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας στον Κορυδαλλό.

Β. Η Μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Γ. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Αττικής να προχωρά και σε σφράγιση των ακατάλληλων αντίστοιχων δομών. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης