Κρήτη: Ο δήμος Αγίου Νικολάου τοποθετεί απινιδωτές σε δημόσιους χώρους

13 Απριλίου 2021, 9:20 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ

Έξι απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Ειδικότερα οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε : Νεάπολη, Κριτσά, Ελούντα, Σίσι και στην πόλη του Αγίου Νικολάου (πλατεία, Αμμούδι), ενώ ο Δήμος σε συνεργασία με την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) προχωρεί στην προμήθεια τριών ακόμα μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στην Μαρίνα, στην Κιτροπλατεία και στο Γραφείο Πληροφοριών.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο στον Κολοβρέχτη – Ουρά τα αυτοκίνητα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Αναφορικά με τις μεγάλες παραλίες που βρίσκονται σε : Αλμυρό, Σχίσμα Ελούντας, Βούλισμα, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες διαθέτουν μηχανήματα φορητών αυτόματων απινιδωτών για την σωστή ασφάλεια των λουομένων κατά την διάρκεια κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον χώρο ευθύνης τους.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα (12/4), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον επικεφαλής της μειοψηφίας – ιατρό κ. Γιάννη Ανδριώτη και τους : Κων/νο Καστελιανάκη αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Μηναδάκη Ιωάννη πρόεδρο κοινότητας Νεάπολης, Γεώργιο Γουλιδάκη σύμβουλο Νεάπολης και τον Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννη Στεφανάκη, δήλωσε ότι οι απινιδωτές στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα συνιστούν μια σπουδαία προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ίδια την ζωή!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Του πάτησε το πόδι με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε – Τα κατέγραψε όλα στην κάμερα [BINTEO]

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια του να συνδράμει στο μέτρο του δυνατού και να βοηθήσει στα ζητήματα υγείας των πολιτών, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Α.Ν και συγκεκριμένα τον Διευθυντή κ. Γιάννη Ανδριώτη – σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Αντ. Ζερβό – αποφάσισε να διαθέσει σχετικό κονδύλι , για την προμήθεια των ειδικών αυτών ιατρικών συσκευών, που θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα και πολυσύχναστα σημεία, στην προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα δίκτυο για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών, αναπτύσσεται μια ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη μια ανθρώπινη ζωή.

Να σημειώσουμε ότι για την χρήση αυτών των συσκευών, θα εκπαιδευτούν άμεσα συγκεκριμένα άτομα, με την συνδρομή της καρδιολογικής κλινικής του ΓΝΝΑΝ και του Δ/ντη κ. Γιάννη Ανδριώτη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, θα συμπεριλάβει στην παραπάνω προμήθεια εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο, που την δεδομένη στιγμή κρίνεται απαραίτητος.

πηγή fonien.gr

Άγριο επεισόδιο στην Χαλκίδα Ευβοίας – Τρόμος για κόρη και μάνα το απόγευμα της Κυριακής

Δήμος Καρύστου: Θετικός Δημοτικός υπάλληλος στον κορονοϊό – Κλειστό αύριο Δευτέρα το Δημαρχείο

Δροσιά Χαλκίδας: Μπούκαραν στο σπίτι και της πήραν τα χρυσαφικά….

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Εύβοια: Μικρή φώκια κάνει βόλτες στην Νέα Αρτάκη και στα Πολιτικά [ΒΙΝΤΕΟ]

Άγριος ξυλοδαρμός στο Βασιλικό Ευβοίας – Πατέρας χτυπούσε τα παιδιά του μέσα στο σπίτι

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.