Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

γερμανοι

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες που επιτέθηκαν και απείλησαν με μαχαίρι τους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο στην Κρήτη.

“Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι δύο δράστες της επίθεσης έχουν βαρύ παρελθόν, καθώς είναι γνώριμοι στις Αρχές, ο ένας για συμπλοκές και ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 38χρονο και έναν 36χρονο σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε εντολή για άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες της άγριας καταδίωξης και της επίθεσης στην οικογένεια των Γερμανών τουριστών. Σύμφωνα με το MEGA οι χειρισμοί των αστυνομικών αρχών του νησιού προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος εμφανίζεται να είναι εξοργισμένος με το περιστατικό. Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.