Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης

28 Σεπτεμβρίου 2021, 5:58 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στην Κρήτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό. Ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση ενός εκατομμυρίου ευρώ για τους δύο δήμους που έχουν πληγεί.

«Θέλησα να βρεθώ ο ίδιος στην Κρήτη για να επιθεωρήσω τις ζημιές από τον χθεσινό σεισμό. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του συμπολίτη μας που τόσο άδικα χάθηκε και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Από το Αρκαλοχώρι κάναμε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης σχετικά με τα άμεσα μέτρα στήριξης των δύο δήμων που έχουν πληγεί. Στις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης. Η πολιτεία έχει ένα πλαίσιο κρατικής αρωγής το οποίο παρέχει στήριξη στους πολίτες που έχουν πέσει θύματα των φυσικών καταστροφών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο Αρκαλοχώρι.

«Μεριμνούμε για το ζήτημα της στέγης. Κινούμαστε σε τρεις δρόμους ως προς τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτή τη στιγμή στέγη: α) προσωρινή στέγη (κάλυψη αναγκών λίγων ημερών) σε σκηνές, β) προμήθεια οικίσκων για τους μικρότερους οικισμούς που θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους και γ)θα αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα Εστία: Έχουμε άδεια νοικιασμένα σπίτια στο Ηράκλειο που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Όποιος έχει πάθει ζημιά δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ούτε για το 2021 ούτε για το 2022 ούτε και για το 2023.  Θα υπάρχει στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να υπάρξουν διευκολύνσεις σε δανειολήπτες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο που ενεργοποιήθηκε και στην Εύβοια ένας πολίτης που έχει χάσει το σπίτι θα μπορεί να προσδοκά άμεσα 20.000 ευρώ, 14.000 στεγαστική συνδρομή και 6.000 κρατική αρωγή.

Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί και τα σχολικά συγκροτήματα από τον σεισμό καθώς όπως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα περισσότερα σχολεία στις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν υποστεί αρκετές ζημιές.

«Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία. Θα πρέπει πολύ γρήγορα το υπουργείο Υποδομών να στείλει τα σχετικά κοντέινερ που σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν για αίθουσες. Επίσης όπου χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί και η τηλεκπαίδευση», τόνισε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για την κατανόηση που έχουν δείξει ενώ τόνισε πως όλο αυτό θα ξεπεραστεί.

«Να ευχαριστήσω όλους τους συντοπίτες για την κατανόηση. Ξέρω πόσο άγριο είναι το φαινόμενο του σεισμού. Είμαστε μία χώρα σεισμογενής, μαθαίνουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Εδώ στο Αρκαλοχώρι έχουν γίνει πολλές ζημιές, πρέπει να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ. Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, έχουμε μία αποκλιμάκωση του φαινομένου. Οι πολίτες περιμένουν από το κράτος να είναι κοντά τους. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό και θα ξαναφτιάξουμε τις υποδομές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.