Λαμία: Σήμερα η συνεδρίαση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη

Στο Εφετείο Λαμίας η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκιση ή για την επ’ αόριστον κράτηση, του έγκλειστου στις Φυλακές Μαλανδρίνου, Γιάννη Μιχαηλίδη

Γιάννης Μιχαηλίδης eviathema.gr

Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από το χώρο των δικαστηρίων ενώ ισχυρές δυνάμεις είναι διασκορπισμένες στη πόλη και στις εισόδους της Λαμίας,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι στις 12:00’, ενώ στις 11:00’ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από συλλογικότητες από όλη τη χώρα.

Συνήγοροι του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι οι γνωστοί δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς.
Οι δύο δικηγόροι θα υποστηρίξουν την έφεση του απεργού πείνας κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.
Σε eπιστολή του ο Γιάννης Μιχαηλίδης αναφέρει: «Ύστερα από όλες αυτές τις αδικίες και έπειτα από εννέα χρόνια φυλακής, διεκδικώ την αποφυλάκιση που δικαιούμαι. Τώρα έχω ανάγκη να ζήσω ελεύθερος άνευ κυνηγητού».

Λόγω της συγκέντρωσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι από τις 10:00’ το πρωί, θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό Γεωργίου Γεννηματά στη Λαμία και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Φούντα έως τον κόμβο Έκθεσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, η είσοδος και η έξοδος στην πόλη της Λαμίας, θα διεξάγεται μέσω των κόμβων Σερδάρη και Ξηριώτισσας.