Λάρισα: “Έφαγε” 12 χρόνια φυλακή και έμεινε στήλη άλατος! “Με δελέασε το εύκολο χρήμα”

edolio 3 2048x1406 1

Ο 28χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου στη Λάρισα. Ζήτησε συγγνώμη αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή. Τα σε βάρος του στοιχεία ήταν συντριπτικά…

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 28χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση των 102 κιλών χασίς, από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί στην περιοχή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδίκασε προχθές την υπόθεση παρά τα μέτρα του κορονοϊού προκειμένου να μην παρέλθει η περίοδος της προσωρινής κράτησης του 28χρονου νεαρού Αλβανού, που εκτιμάται ότι τον αξιοποίησε το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, με σκοπό τα ναρκωτικά από την Αλβανία να προωθηθούν στη Θεσσαλονίκη μέσω του Αργυροπουλίου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, στις 23 Μαΐου του 2019, συνέλαβαν αρχικά τρία συγγενικά πρόσωπα του 28χρονου, ο οποίος παραδόθηκε την επόμενη της σύλληψης κάτω από την πίεση της αστυνομικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν 97 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 102, 8 κιλών.

Από αυτά τα 64 κιλά είχε κρύψει άγνωστος μεταφορέας την προηγούμενη ημέρα σε χαντάκι έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Δελέρια, όπου και τα παρέλαβε ο 28χρονος κατηγορούμενος, ενώ τα υπόλοιπα 38 κιλά ήταν σε βαλίτσα μέσα σε επιβατικό αυτοκίνητο –ιδιοκτησίας ενός από των συλληφθέντων- που ήταν σταθμευμένο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, όταν έκαναν την έφοδο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Να σημειωθεί πως οι τρεις από τους τέσσερις συ­νολικά αλλοδαπούς δράστες απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες στο Αργυροπούλι Τυρνάβου. Το Δικαστήριο έκρινε αθώους τους άλλους τρεις κατηγορούμενους μια γυναίκα 26 ετών και δύο άνδρες 39 και 40, οι οποίοι είχαν καταθέσει πως δεν γνώριζαν για την εμπλοκή του νεαρού στη διακίνηση ναρκωτικών. Επέβαλε όμως βαριά ποινή στον 28χρονο που επέστρεψε στις Φυλακές όπου κρατούνταν προσωρινά, καθώς η έφε­ση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Ψαχνά Ευβοίας: Παρουσίαση του έργου Κλειστού Γυμναστηρίου – Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ο 28xpovos στην απολογία του είχε εμφανισθεί μετανιωμένος ενώπιον του Δικαστηρίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως δελεάσθηκε από το «εύκολο χρήμα» που θα του προσέφερε κάποιος άγνωστος ομοεθνής του, με απώτερο σκοπό τα ναρκωτικά που μεταφέρθηκαν από την Αλβανία να προωθηθούν στη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν ντροπή αυτό που έκανα» είχε πει απολογούμενος  ζητώντας συγγνώμη από τους άλλους τρεις κατηγορούμενους γιατί τους «έμπλε­ξα στην υπόθεση» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξηγώντας τη συμμετοχή του στη δια­κίνηση ναρκωτικών είχε τονίσει πως «δεν το έχω κάνει ξανά, δεν θα το ξανακάνω, ξεγελάστηκα και το έκανα γιατί είχα ανάγκη από χρήματα». Διευκρινίζοντας πως ομοεθνής του, του ζήτησε να μεταφέρει ναρκωτικά στη Θεσ­σαλονίκη, ενώ το ραντεβού με τον «μεταφορέα» των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, δόθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δελερίων.

Με τον κατηγορούμενο να διευκρινίζει πως: «περίμενα τηλεφώνημα για να μου πούνε πού θα πάω σιη Θεσσαλονίκη» με δύο διαφορετικά δρομολόγια, παραδεχόμενος την πρά­ξη του να διακινήσει τα ναρκωτικά αντί χρημάτων.

Πηγή newsit.gr