Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα

Επανέναρξη λιανεμπορίου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα (05.04.2021) φέρνει αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ. Τι θα γίνει με τα καταστήματα ΙΚΕΑ και Jumbo.

Από τη Δευτέρα, όταν και έχει αποφασιστεί ότι ανοίγει το λιανεμπόριο (με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη), θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες και από τα ράφια των σουπερμάρκετ και θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους.

ΠΑΝΙΚΟΣ στην Χαλκίδα – Σύσσωμος ξεσηκώθηκε ο Δικηγορικός σύλλογος απέναντι σε blogger για τα μυθεύματά του

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, είπε, δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test.

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην επανεκκινήσει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές, δήλωσε:

«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε, επίσης, ότι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Τι θα κάνουν ΙΚΕΑ και Jumbo

Η απόφαση να ανοίξουν τα μαγαζιά αλλά μόνο με ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά φέρνει «πονοκέφαλο» για εταιρίες όπως η ΙΚΕΑ, που αποφάσισε, σύμφωνα με το Money Review της Καθημερινής, θα ανοίξει από τη Δευτέρα (05.04.2021) μόνο με click away τα καταστήματα σε Αθήνα (σε Ρέντη και αεροδρόμιο), Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα.

Ψαχνά Ευβοίας: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της 56χρονης Σόνιας Βασιλείου

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το κατάστημα στον Πειραιά (σ.σ. είναι ένα μικρό ΙΚΕΑ) και τα έξι pickup points που έχει αναπτύξει ο όμιλος Φουρλή στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο Jumbo, έχει ανακοινώσει μέσα από το site του ότι θα ανοίξει όλα τα καταστήματά του αλλά μόνο με ραντεβού. Η εταιρία, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «από τη Δευτέρα 5 Απριλίου όλα μας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν με την υπηρεσία του ραντεβού.

Το ραντεβού ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο για 1 άτομο. Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» , τα ραντεβού εντός του καταστήματος ΔΕΝ μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των Σπάτων, του Αμαρουσίου στο Avenue, στο Ίλιον στο Escape center, Θεσσαλονίκης και Πάτρας».

Νέα κτηνωδία – Πυροβόλησε και σκότωσε σκυλάκι αφού πρώτα το βασάνισε

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για βιασμό και ληστεία και ημεδαπός για ναρκωτικά και κλοπή

Αύριο Σάββατο η κηδεία των θυμάτων του εργατικού ατυχήματος στο Γυμνό Ευβοίας – Τρισάγιο στο σημείο το πρωί της Παρασκευής

Τραγικό ατύχημα στο Γυμνό Ερέτριας – Στον Εισαγγελέα οι 3 υπεύθυνοι του έργου για απολογία – Αφέθηκαν ελεύθεροι [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλυκές Δροσιάς: Τους έκαναν τσακωτούς έξω από το εξοχικού του Νίκου Ευαγγελάτου….

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο