Λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2024 μια από τις τρομακτικές προφητείες του Νοστράδαμου πιστεύεται ότι επιβεβαιώθηκε

3 Ιανουαρίου 2024, 6:25 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Οι προφητείες του Νοστράδαμου έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων σε ένα φετίχ με δυσδιάκριτα τα όρια της πραγματικότητας και του μύθου. Πολλά που είχε προβλέψει δεν συνέβησαν ποτέ και άλλα που συνέβησαν δεν τα είχε προβλέψει ποτέ πραγματικά.

Ακόμη και τους πιο δύσπιστους, που τον ειρωνεύτηκαν για την πρόβλεψή του για μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία το 2024, έπεισε ο Νοστράδαμος, καθώς η προφητεία του βγήκε αληθινή με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς. Ο «χορός» των Ρίχτερ ξεκίνησε χθες το πρωί με χτύπημα 7,6 βαθμών, ενώ ακολούθησε τσουνάμι στις ιαπωνικές ακτές με κύματα που ξεπέρασαν το ένα μέτρο ύψος.

Η φήμη του οφείλεται στο έργο του «Οι Προφητείες» (Les Propheties), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Κατά τον 20ο και 21ο αιώνα πολλοί του αποδίδουν την προφητεία πολλών και μεγάλων ιστορικών γεγονότων, από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι την πανδημία COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στα φανάρια της Ληλαντίων – Φωτογραφίες

Οι 943 στίχοι του έργου είναι τόσο ασαφείς που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ελεύθεροι στην ερμηνεία και όπως υπογραμμίζουν πολλοί ακαδημαϊκοί ο συσχετισμός είναι προϊόν κυρίως λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων.

Αυτή τη φορά λοιπόν, όπως αναφέρει η New York Postο Γάλλος πιστώθηκε ότι έκανε την πρόβλεψη του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε την Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά. Περιγράφοντας τις προβλέψεις του για το 2024 , ο χρησμός ανέφερε: «Η ξηρή Γη θα γίνει πιο στεγνή και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες».

Οι οπαδοί του Νοστράδαμου υποστήριξαν πως αυτή η αναφορά του σχετίζεται με τον σεισμό των 7,5 ρίχτερ που έπληξε τη δυτική ακτή της Ιαπωνίας γύρω στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώνοντας 48 ανθρώπους, γκρεμίζοντας κτίρια και προκαλώντας ένα τσουνάμι ύψους 3 μέτρων. Σύμφωνα με αναφορές, κάτοικοι σε παράκτιες κοινότητες κατέφυγαν σε υψηλότερα εδάφη καθώς τα κύματα έπληξαν την ακτή, παρασύροντας σπίτια και αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Για τους λάτρεις των προφητειών και των δεισιδαιμονιών, ο χρησμός του Νοστράδαμου δεν ήταν ο μόνος προάγγελος της καταστροφής στην Ιαπωνία. Μερικούς μήνες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δύτες στην Ταϊβάν φέρονται να είχαν εντοπίσει ένα τραυματισμένο γιγάντιο «ψάρι – κουπί», το αποκαλούμενο και «ψάρι της κρίσης», το οποίο, κατά την ιαπωνική μυθολογία, αποτελεί σημάδι επικείμενων σεισμών και τσουνάμι.

Μάλιστα πολλοί αναφέρθηκαν και στον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, υποστηρίζοντας πως «ψάρια κουπιά» (οarfish) είχαν ξεβραστεί στην ξηρά τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Οι οπαδοί των προφητειών λένε επίσης ότι ο χρησμός του Νοστράδαμου για την «ξηρή Γη» θα μπορούσε να αναφέρεται στην κλιματική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει αύξηση της ξηρασίας και των πυρκαγιών παγκοσμίως. Το περασμένο έτος ήταν επίσημα η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο θερμό.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.