Λιμενικός έκοψε το σχολείο στο παιδί του λόγω κορονοϊού – Είχε να το στείλει δύο χρόνια

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

O λιμενικός συνελήφθη με την υπόθεση να προκαλεί αίσθηση στο Ηράκλειο και όχι μόνο. Οι αρνητές γονείς δεν κάνουν πίσω και δεν αλλάζουν στάση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία…

Στη σύλληψη ενός άνδρα που δεν επέτρεπε στο παιδί του να πάει στο σχολείο, προχώρησαν, την Πέμπτη (10-02-2022), οι αρχές στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για λιμενικό που υπηρετεί στο νομό Ηρακλείου, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια κρατούσε τον γιό του, μαθητή δημοτικού, μακριά από το σχολείο.

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα, ενώ για την υπόθεση ορίστηκε δικάσιμος. Υπενθυμίζεται πως μόλις 3 από τους συνολικά 25 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο που απέχουν από τα μαθήματά τους, λόγω αρνητών γονιών, επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, μετά την πρώτη εισαγγελική παρέμβαση.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αρνητές γονείς δεν φαίνεται να συγκινούνται από τις παραινέσεις των εισαγγελικών αρχών και εξακολουθούν να κρατούν, με διάφορες αιτιολογίες, τα παιδιά τους εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Πλέον, δουλειά πιάνουν κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι θα κληθούν να εξετάσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών, ενώ τον τελικό λόγο θα τον έχει ο εισαγγελέας, ο οποίος, αφού εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, θα κινήσει τις προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση