Λίμνη Αώου: Νεκρός ο 16χρονος μαθητής που βούτηξε για να πιάσει μία μπάλα – Νέα στοιχεία για την τραγωδία

λιμνη

Ο 16χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα, με τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται για την τραγωδία να προκαλούν σοκ. Ο μικρός έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, που πήρε μοιραία τροπή…

Το 16χρονο παιδί έχασε τη ζωή του, στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια ενός μοιραίου παιχνιδιού με φίλους του. Κάποια στιγμή και ενώ η παρέα έπαιζε, η μπάλα που είχαν έπεσε στα νερά και ο άτυχος μαθητής βούτηξε για να την πιάσει. Τα επόμενα δευτερόλεπτα οι φίλοι του «πάγωσαν». Η ώρα περνούσε και το παιδί δεν εμφανιζόταν στην επιφάνεια. Λίγες ώρες αργότερα θα επιβεβαιώνονταν οι χειρότεροι φόβοι όλων. Αυτό που δεν ήθελαν ούτε καν να σκέφτονται οι γονείς του, που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από την πρώτη στιγμή.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν γεμάτες ένταση και αγωνία. Πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησαν από το μεσημέρι προσπάθειες για τον εντοπισμό του μικρού. Στην επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε, πήραν μέρος 5 Πυροσβέστες που έφτασαν με 2 οχήματα αλλά και άντρες της 5ης ΕΜΑΚ που μπήκαν στη λίμνη με διασωστική λέμβο. Ήταν εκείνοι που λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα εντόπισαν στο βυθό της λίμνης τη σορό του 16χρονου.

Όλα είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί, όταν η παρέα των παιδιών έφτασε στη λίμνη Αώου για να παίξει, από το χωριό τους, στη Χρυσοβίτσα Μετσόβου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και τοπίο ως συνήθως ειδυλλιακό. Τα χαμόγελα όμως έμελλε να σταματήσουν απότομα. Το μεσημέρι η μπάλα που είχαν τα παιδιά έφυγε στη λίμνη και ο αδικοχαμένος μαθητής προσφέρθηκε να βουτήξει για να την πιάσει. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή του.

Κάποιοι από την παρέα άρχισαν να τον φωνάζουν και άλλοι δεν έβαλαν από την πρώτη στιγμή στο μυαλό τους, αυτό που τελικά είχε συμβεί. Χρόνος όμως δεν χάθηκε. Τα παιδιά ενημέρωσαν αλλά δυστυχώς ο 16χρονος είχε ήδη χάσει τη ζωή του. Η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί αύριο αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στο τέλος του παιδιού.

Δείτε στο επόμενο βίντεο, πλάνα από drone από τη λίμνη Αώου στα Γιάννενα, που χάθηκε πρόωρα και αναπάντεχα μια ανθρώπινη ζωή…

 

Πηγή Newsit.gr