Λογαριασμοί ρεύματος: Σε απόγνωση οι καταναλωτές με τις τεράστιες αυξήσεις

REYMALOGARIASMOS

Σβήνει… και γράφει στο οικογενειακό τεφτέρι για να βρει τρόπο να βγάλει τα έξοδα του μήνα και ο λογαριασμός του ρεύματος ήταν ένα σοκ, όπως λέει η πολύτεκνη μητέρα μετά την αδιανόητη αύξηση που είδε.

Στο σπίτι της η οικονομία στο ρεύμα είναι πλέον αιματηρή θα πει. Κλείνουν τα πάντα για να μην γράφει το ρολόι, αλλά και πάλι την ηλεκτροπληξία στον λογαριασμό δεν την γλύτωσαν. Η αύξηση που είδαν ήταν αδιανόητη και ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Έτσι, για να πληρώσει το ρεύμα η πολύτεκνη μητέρα δεν έχει άλλο τρόπο, από το να κόψει από βασικές ανάγκες…

Οι λογαριασμοί ρεύματος και τα… μικρά εγκεφαλικά

Οι καταναλωτές παραμιλούν με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, όπως θα πουν στην κάμερα του LIVE NEWS και άλλοι οικογενειάρχες.

Το κόστος του ρεύματος είναι για όλους το βασικότερο έξοδο και το μόνο που δεν μπορούν να αποφύγουν, αναγκαστικά πλέον κόβουν και από το φαγητό.

Ο Τάσος Νικολακόπουλος έχει κατάστημα με εσώρουχα στην Πάτρα, δεν έχει ψυγεία ή φούρνους και όμως το ρεύμα τον γονατίζει… Από 274€ τον Γενάρη πήγε στα 1237€ τον Φεβρουάριο!

Ο λογαριασμός είναι του σπιτιού του. Στο μαγαζί του περιμένει ακόμα χειρότερα…

Το αδιανόητο ηλεκτροσόκ μεγαλύτερο στους επαγγελματίες που έχουν και ενεργοβόρες συσκευές. Εδώ η αύξηση δεν είναι απλά τριπλάσια αλλά τετραπλάσια. «Άνοιξα τον λογαριασμό και με χτύπησε το ρεύμα», θα πει ο Νίκος Μπάτσικας.

Το ποσό προκαλεί ίλιγγο… Από τα 798 ευρώ το ποσό σχεδόν τετραπλασιάστηκε και πήγε εν μία νυκτί στα 2957 ευρώ. Ο αρτοποιός Νίκος Πισκανάς δεν πιστεύει τον λογαριασμό που έχει έρθει, είναι χιλια ευρώ πάνω, όσα θα βγάλει αν πουλήσει 1000 καρβέλια.

«Μόνο για το ρεύμα θα πρέπει να πουλήσω 2.000 καρβέλια», δήλωσε στο LIVE NEWS.

Ο λογαριασμός από τα 1000 έως 1500 ευρώ διπλασιάστηκε και είναι πλέον αδύνατο να πληρωθεί…

Μάλιστα αυτές οι αυξήσεις μαζί με όλα τα άλλα κόστη είναι σίγουρο πως θα οδηγήσουν πάρα πολλούς στο να κλείσουν για πάντα τα μαγαζιά τους.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για άμεση ενημέρωση!