Μανώλης Δερμιτζάκης: Ενδέχεται να μπει κόφτης στα SMS για τα ψώνια στα καταστήματα

Συνωστισμός

Προβληματισμένοι φαίνεται να είναι η επιτροπή των ειδικών για τις εικόνες στα καταστήματα ενώ κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κόφτη στο SMS του αριθμού 2 όπως αναφέρει ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Εύβοια στην 7 θέση σε όλη την Ελλάδα με 23 κρούσματα – Προσοχή συστήνουν Δήμος Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων

Το ενδεχόμενο να μπει κόφτης στο SMS με τον αριθμό 2 (για μετακίνηση στα καταστήματα) έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ έκανε αναφορά στις εικόνες που είδαμε στα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πολύ κόσμο να κάνει τα ψώνια του και αναγκαστικά σε αρκετές περιπτώσεις να συνωστίζεται, αφού και μεγάλες ουρές δημιουργούνται και δρόμοι και πεζοδρόμια «καταλαμβάνονται».

Το γεγονός ότι κάποιοι σβήνουν το SMS και στέλνουν νέο, ενώ είναι έξω, «ανανεώνοντας» το δίωρο που τους επιτρέπεται, είτε γιατί δεν έχουν προλάβει να ψωνίσουν, είτε για άλλο λόγο ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης» διευκρίνισε.

Ωστόσο ο κ. Δερμιτζάκης είπε και πως «αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα.

«Τα παιδιά έχουν και τώρα συμμετοχή στις μεταδόσεις»
Δεν έδειξε να ανησυχεί ο καθηγητής για το άνοιγμα των σχολείων , καθώς όπως είπε δεν αναμένεται αυτό να παίξει ρόλο στη μετάδοση του ιού.

«Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε πως στόχος της επιτροπής είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε όσο γίνεται λιγότερο διάστημα.

Εύβοια: Συνολικά 15 οι σεισμοί από εχθές – Πριν λίγη ώρα σεισμική δόνηση ύψους 2.9R

Στην Δίρφυ ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς για τις ανεμογεννήτριες μετά την βόλτα στην Χιλιαδού και το χιονισμένο τοπίο

Ελληνο-Ελβετικές ανασκαφές στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο