Μετάλλαξη Όμικρον: “Καμπανάκι” για αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ EVIATHEMA

Aργά ή γρήγορα αναμένεται να επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού  καθώς η μεταδοτικότητά της είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τα πέντε ήδη γνωστά κρούσματα που υπάρχουν στη χώρα μας, οι ειδικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» και άλλες ύποπτες περιπτώσεις για μετάλλαξη Όμικρον.

Ενδέχεται τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης όπως αναφέρει το newsit.gr να διπλασιαστούν -ή να είναι κι ακόμα περισσότερα- με την Αττική και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα τελικά αποτελέσματα θα ενσωματωθούν στην αυριανή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πέντε, τα τέσσερα εκ των οποίων αφορούν ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική και τη Γαλλία, και το πέμπτο είναι στενή επαφή ταξιδιώτη.

Καμία έκπληξη…
Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν προκαλούν κανέναν… αιφνιδιασμό στις υγειονομικές Αρχές, καθώς οι επιστήμονες έχουν τονίσει πως -με βάση την ταχύτητα της μετάδοσης της Όμικρον στην Ευρώπη- είναι απλώς θέμα χρόνου η διασπορά της και στην Ελλάδα.

Ειδικά δε καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών, που συνεπάγεται αυξημένη κινητικότητα για τον πληθυσμό, εντός κι εκτός επικράτειας, με ταξίδια, συναθροίσεις, επισκέψεις, είναι δεδομένο πως θα αυξηθεί και η «παρουσία» της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr