Μιχάλης Παούρης – Για πρώτη φορά στην ιστορία: «Το Μπουζούκι μπαίνει στο σπίτι του Μότσαρτ!»

Ο διεθνούς φήμης σολίστας του Μπουζουκιού και συνθέτης Μιχάλης Παούρης, είναι ένας εκ των νικητών του διαγωνισμού Classic Pure Vienna International Music Competition στην Αυστρία και πέρασε στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού με υποψηφιότητα για το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής Μουσικής, με το Μπουζούκι του.

Ο διαγωνισμός και η τελετή απονομής, θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 14:00 στη Βιέννη, στο “Mozarthaus”, όπου θα μεταβεί ο καλλιτέχνης μαζί με τον κιθαρίστα του Νικόλα Σπάτουλα. Στο σπίτι του Μότσαρτ, το οποίο είναι και μουσείο. Αδιαμφισβήτητα, αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του Μπουζουκιού και αποτελεί σπουδαίο γεγονός για τον Ελληνικό Πολιτισμό και γενικότερα για τη μουσική κληρονομιά της χώρας μας. Για μια ακόμη φορά ο Μιχάλης Παούρης φέρνει την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο με πρωταγωνιστή το εθνικό μας όργανο.

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Παούρη:

Ο Μιχάλης Παούρης (34 ετών) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και μεγάλωσε στον Ταύρο. Από τα πρώτα του κιόλας βήματα στη μουσική σε ηλικία  7 ετών, χαρακτηρίστηκε από τον όρο «παιδί θαύμα» λόγω των πολύ σπάνιων δεξιοτήτων του στο Μπουζούκι και κυρίως την ταχύτητά με την οποία μάθαινε και εκτελούσε οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, μόλις 10 ετών! Μέχρι και σήμερα φημίζεται για την τεχνική του, ένα χαρακτηριστικό που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο με χιλιάδες θαυμαστές στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε με θρύλους της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Al Di Meola που το 2011 είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο Μιχάλης Παούρης είναι ο
πιο γρήγορος παίχτης Μπουζουκιού στον πλανήτη Γη! Έχει απίστευτα μουσικά ένστικτα!» κι όταν τον χαρακτήρισε ο ίδιος, το έκανε με δύο λέξεις: «Humble Genius» – «Ταπεινή Ιδιοφυία».

Ο Μιχάλης Παούρης είναι ο πρώτος που έβαλε επίσημα το Μπουζούκι στη Jazz. Οι συνθέσεις του στην κλασική μουσική και στη Jazz, με το Μπουζούκι, αποτελούν τις πιο καινοτόμες ιδέες στα 100 (!) χρόνια ιστορίας του οργάνου.

Δημιουργεί μουσικά έργα που όπως φημολογείται διεθνώς, μέχρι στιγμής μόνο ο ίδιος μπορεί να ερμηνεύσει. Στο εξωτερικό κάνουν λόγο για τον σπουδαιότερο σολίστα εγχόρδου οργάνου με πένα στην ιστορία και για έναν δεινό συνθέτη με προσωπικό στυλ. Ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ο Μιχάλης ήταν μόλις 15 ετών είπε: «Πιτσιρίκο μου θυμίζεις τον Χιώτη! Είσαι Φαινόμενο!».

Έχει 15 πρώτα Παγκόσμια Βραβεία στην Κλασική Μουσική για την εκτελεστική του αρτιότητα και τη σύνθεση. Κάποια από αυτά είναι τα εξής:

  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής μουσικής στο CARNEGIE HALL (Νέα Υόρκη) 2018,
  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής μουσικής στην WIENER SAAL – MOZARTEUM
    (Αυστρία – SALZBURG) 2018,
  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής μουσικής στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 2018,
  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής μουσικής στο ALBERT HALL (Λονδίνο) 2019,
  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής μουσικής στο ALBERT HALL (Λονδίνο) 2020,
  • 1ο Παγκόσμιο Πλατινένιο Βραβείο Κλασικής μουσικής σε διεθνή διαγωνισμό του Καναδά (2021), για τη σύνθεση στο κλασικό έργο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1821 – 2021»,
  • 1ο Παγκόσμιο Πλατινένιο Βραβείο Κλασικής μουσικής σε διεθνή διαγωνισμό του Καναδά (2021), για την εκτελεστική αρτιότητα στο κλασικό έργο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1821 – 2021», Χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό της βορείου Αμερικής (2021), για τη σύνθεση και εκτέλεση στο κλασικό έργο – κοντσέρτο «ΘΕΩΣΙΣ»,
  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής Μουσικής σε διεθνή διαγωνισμό για τα 250 χρόνια
    από τη γέννηση του Μπετόβεν (2021),
  • 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής Μουσικής σε διεθνή διαγωνισμό στη Μόσχα (2021)
    Για όλες τις λεπτομέρειες για όλα τα βραβεία του Μιχάλη Παούρη καθώς και το πλήρες
    βιογραφικό του, μπείτε εδώ.

ΒΙΝΤΕΟ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ “Waltz in Dm. No. 2”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ “ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1821 – 2021”]

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ “BIRDLAND”

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1

Διαβάστε επίσης