Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Μίλησαν» οι κεραίες των κινητών – Αποκάλυψη Σφακιανάκη για νέες διώξεις

Προς το τέλος τους οδεύουν οι έρευνες για την υπόθεση των δολοφονιών Μαλένας και Ιριδας με την Ρούλα Πισπιρίγκου να αναμένεται να καταθέσει μέσα στα επόμενα 24ωρα – Νέες διώξεις βλέπουν οι ειδικοί – Τι φοβάται ο Μάνος Δασκαλάκης

ΠΑΤΡΑ

Όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες διώξεις φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση για τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μετά τις εξελίξεις με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ γύρω από τις δολοφονίες της Ιριδας και της Μαλένας.

Ηδη, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, συγκλείνουν προς το ίδιο συμπέρασμα για τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Από τη μία, οι κεραίες των κινητών φαίνεται πως έχουν «μιλήσει» και έχουν προσφέρει νέα στοιχεία για τη θέση των εμπλεκόμενων. Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στο Live News, τόνισε ότι οι ανατροπές δεν έχουν τελειώσει ακόμα στην υπόθεση της Πάτρας και εξέφρασε την θεωρία ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα που θα βρεθούν στην θέση του κατηγορούμενου, πιθανώς 2 με 3 ατόμα, με το κατηγορητήριο σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σε βαθμό κακουργήματος και αλλού σε βαθμό πλημμελήματος:

«Οι κεραίες των κινητών μίλησαν»

«Αλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν και άλλα θα γίνουν τελικά. Στην αρχή υπήρχε μία ροή πληροφοριών, η οποία τώρα έχει ανακοπεί. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι τι έχουν δείξει τα ψηφιακά πειστήρια για το έγκλημα της Πάτρας». Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης στάθηκε στη σημασία των κεραιών για την θέση όλων των προσώπων που έχουν ανάμειξη στην υπό έρευνα υπόθεση: «Οι συλλήψεις θα έρθουν όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο και για τους υπόλοιπους 2 με 3 υπόπτους», υπογράμμισε.

«Τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις»

Την ίδια εκτίμηση, ότι δηλαδή έρχονται νέες διώξεις για την υπόθεση της Πάτρας, έκανε και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Πήραμε κατάθεση για δεύτερη φορά. Οι έμπειροι συνάδελφοί μου ξέρουν τι ρωτούν και γιατί. Και μετά καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα», τόνισε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα, ενώ ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή πόρισμα και καταθέσεις θα αποσταλούν στους εισαγγελείς. «Δεν θα κληθούν άλλοι να καταθέσουν. Και αν σε κάποιον από όσους έχουν δώσει κατάθεση, αποδοθεί η ιδιότητα του υπόπτου, τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις».

Φοβάται δίωξη ο Δασκαλάκης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στις επόμενες διώξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας. Οπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του τη δικογραφία από όπου προκύπτει η ομολογία του ότι σε κάποια από τις διενέξεις που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη χαστούκισε.

Ωστόσο, δικαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι πέρα από την ένορκη κατάθεσή του, χρειάζονται και κάποια ακόμη στοιχεία για να προχωρήσει μία τέτοια δίωξη που θα αφορούσε σε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη απασχολήσει τον Μάνο Δασκαλάκη και τη νομική του υπηρεσία.

Τι έδειξε η κατάθεση της Δήμητρας

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις των αστυνομικών και εμφανίζεται πεπεισμένη πως η 33χρονη είναι αθώα και βρίσκεται άδικα στη φυλακή. Ενα μέρος από την κατάθεση αποκάλυψε το Live News να προκαλεί απορίες, όπως και η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είχε υποχρέωση η Δήμητρα να πάει να τα πει όλα, πήγε και τα είπε. Τέλος» ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η πελάτισσά του ήθελε απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα από τα παιδικά χρόνια της 33χρονης μέχρι το σήμερα. Τονίζει πως δεν ρωτήθηκε για τον χαρακτήρα της αδερφής της και επανέλαβε πως θέλει να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών: «Μας έχουν τρελάνει οι γιατροί, ο καθένας λέει και από μα διαφορετική άποψη και θα πρέπει να βρεθεί ποιοι δεν τα λένε σωστά και να αποδοθούν σοβαρές ευθύνες» φαίνεται να υποστήριξε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μπήκε χθες το μεσημέρι από το υπόγειο στη ΓΑΔΑ και βγήκε μετά από 8 και πλέον ώρες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν. Όλες αυτές τις ώρες ήταν ήρεμη και ο λόγος της είχε ροή και ορμή.

Έδωσε αναλυτική περιγραφή για τον θάνατο της Ίριδας, δεν έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες σε κανένα σημείο σε αντιφάσεις και σε πολλά σημεία ανέφερε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ την εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους των τριών ανιψιών της. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού και τα όσα συνέβαιναν από την Άνοιξη του 2019, όταν μετά τον θάνατο της Μαλένας, άρχισαν να κινδυνεύουν και να χάνονται η Ίριδα και η Τζωρτζίνα μετά από μια τρομακτική αλληλουχία γεγονότων και συμπτώσεων.

«Δεν το πιστεύω ότι η Ρούλα έχει βλάψει τα παιδιά της. Αν δεν έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια και υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για το θάνατό τους να έρθουν να μου το πουν επιστημονικά τεκμηριωμένα. Θέλω να μάθω την αλήθεια και θέλω δικαίωση για τα αγγελούδια μου και να υποστούν τις συνέπειες όλοι όσοι ευθύνονται» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τα 95 μηνύματα που έδειχναν άλλη όψη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή με τις αποκαλύψεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα να είναι συνεχείς και να πυροδοτούν αντιδράσεις. Και μπορεί σήμερα η Δήμητρα να στηρίζει τη Ρούλα και το αντίθετο, όμως πριν από λίγο καιρό είχαν κυκλοφορήσει διάλογοι μέσα από 95 μηνύματα ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και την αδερφή της Δήμητρα, που σόκαραν το πανελλήνιο.

Η περίοδος αφορούσε στο διάστημα 6 Απριλίου 2021 και 29 Απριλίου 2021, αφού δηλαδή είχε «φύγει» η Ιριδα και λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα. Η αδελφή της προφυλακισμένης Ρούλας προσπαθούσε τότε να τη συνετίσει μέσα από sms και να επιστρέψει στο σπίτι της, αφού η 33χρονη μητέρα είχε φύγει χωρίς να ενημερώσει κανένα επειδή διαπίστωσε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης την απατούσε.

Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα

– Δήμητρα: «Σήκωσέ το τώρα…Και μετά αυτοκτονία…Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σα καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί…Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα»

– Ρούλα: «Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα, αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα. Μπράβο σας. Βαρεθήκαμε τις απειλές σας, πνίγηκα ρε, δεν μπορώ άλλο πόνο. Να τον πάρεις τηλέφωνο να δεις τι στέλνει, να σας δείξει και μετά θα μου πεις ντροπή μου εμένα. Του το είπα. Δεν αντέχεται άλλος πόνος. Ρε καθίστε εσείς ή δίνετε συμβουλές συνέχεια , να μπορέσετε να συνεχίσετε εγώ δεν μπορώ δεν μπορώ άλλο,τέλος…Εμένα πρήζετε, αυτός τίποτα , Κύριος σε όλα…Μπράβο σας»

– Δήμητρα 6/4/21 6.17 μ.μ.: «Αλλιώς θα έρθει η αστυνομία και θα σε κατεβάσει…Κατέβα τώρα…Μόνη μου είμαι με τον Τς… Πες μου πού είσαι να ανέβω να μιλήσουμε…Μην μπλέξουμε τσάμπα. Έλα και θα τα βρούμε όλα»

– Ρούλα: «Παίρνω εγώ την αστυνομία τώρα και θα δείτε όλοι. Είμαι 32 χρονών και θέλω να είμαι μόνη μου. Τι θα πείτε ρε στην αστυνομία τι; Ότι έφυγα απ’ το σπίτι και; Η πρώτη είμαι ή η τελευταία; Παίρνω τον δικηγόρο τώρα όμως αν δεν με αφήσετε ήσυχη»

– Δήμητρα: «Πήραμε εμείς το δικηγόρο, θα σε χώσουν μέσα. Ξεκόλλα χαζή, θα σε βάλουν στην ψυχιατρική»

– Ρούλα: «Ποια ψυχιατρική ρε ,τι λέτε ,πάτε καλά; Όποιος φεύγει από το σπίτι του είναι τρελός;»

– Δήμητρα: «Έχει στείλει μηνύματα και θα τα χρησιμοποιήσει αυτός. Σκέψου μόνο το παιδί σου»

– Ρούλα: «Μίλησα με τον δικηγόρο ,δεν μπορεί να το πάρει ο Μάνος το παιδί αφού εγκατέλειψε το σπίτι του, σκέψου λογικά…Εγώ δεν έχω στείλει τίποτα…Δεν ξέρω τι λέει»

– Δήμητρα: «Ελα να μιλήσουμε και μετά κάνε ότι θες…Έχει στείλει ,μου τα έστειλε τα μηνύματα μη λες μαλ*** τώρα σε μένα»

Θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο

– Ρούλα : «Εγώ του είπα μόνο ότι θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο ,αν έχει μηνύματα να τα δείξει…Εγώ σου είπα ότι αυτό μου έλεγε θα πεθάνω»

– Ρούλα 6/4 /21 6.24 «Λοιπόν για κλείσε να πάρω το δικηγόρο να δούμε δεν κατάλαβα να με ψάχνει η αστυνομία για ποιο λόγο; Δεν είμαι ανήλικη»

– Δήμητρα: «Ρε έλα να μιλήσουμε να τελειώνουμε θα μπλέξουμε… θα μείνεις μόνη σε αυτό θες; Ή θες να πεθάνεις… έθαψες δύο παιδιά γ*** το κεφάλι σου…»

– Ρούλα: «Εγώ δεν είπα πουθενά να πεθάνω δεν ξέρω τι λέτε και τι λέει ο Μάνος ή τον ακούτε κιόλας», είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα μεταξύ τους μηνύματα.

Πηγή reader.gr