Νίκος Αντωνιάδης: Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος

αντωνιαδης

Για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη δημόσια υγεία και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, συνελήφθη χθες το βράδυ από την αστυνομία, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Είχε προηγηθεί η διαβίβαση στον εισαγγελέα από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελίας με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μόλις ωστόσο διαπιστώθηκε η ιδιότητά του αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

πηγή enikos.gr

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News