Ο Κώστας Μαρκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία Παγκόσμιου Ερυθρού Σταυρού και Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Η 14 Ιουνίου είναι η Ημέρα γέννησης του Αυστριακού Καρλ Λανστάϊνερ που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τον παράγοντα Ρέζους.
Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει 10′ από τη ζωή μας και 400 κυβικά εκατοστά αίματος από τα 6 λίτρα που έχουμε. Αυτό όμως σημαίνει ότι σώζουμε μία ζωή!

Να συγχαρώ ιδιαιτέρως όλες τις ομάδες Εθελοντικής Αιμοδοσίας για το έργο τους και να ζητήσω από όλους να σκέφτονται ότι είναι πολύ σοβαρό έργο η συγκέντρωση εθελοντικά αίματος ώστε να είμαστε όλοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια για ζωή υγιή για όλους.

Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε 600.000 φιάλες αίμα κάθε χρόνο και δυστυχώς μόνο το 40% συγκεντρώνεται από εθελοντική αιμοδοσία. Επομένως, η προσπάθεια αξίζει να συνεχιστεί.

Αιδηψός: Συνελήφθη 55χρονος τα ξημερώματα να κυκλοφορεί με ναρκωτικά

Χαλκίδα Ευβοίας: Απόπειρα κλοπής σε Super Market – Άμεση η σύλληψη του Δράστη με το κράνος και την σύριγγα

Ερέτρια: Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένη – Την βρήκε γείτονας λιπόθυμη μέσα στο σπίτι μετά από φωτιά στην κουζίνα [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: “Πάγωσαν” μόλις είδαν τις καταδικαστικές αποφάσεις που είχε όταν τον συνέλαβαν – Ληστεία, ζωοκλοπή και ζωοκτονία εκτός των όλων

Θρίλερ για γυναίκα στην Εύβοια – Ανακοίνωσε στο Instagram ότι θα αυτοκτονήσει

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο