Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα: “Lockdown” για τους ανεμβολίαστους! Με rapid test… σχεδόν παντού! Οι εξαιρέσεις

ΔΙΑΒΑΣΗ_ΧΑΛΚΙΔΑ_ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο κορονοϊός επελαύνει και η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να… πατήσει το κουμπί για νέα μέτρα, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να τα ανακοινώνει ζωντανά.

Όλα αυτά την ώρα που ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ γράφτηκε την Τρίτη, 02.11.2021, όπως σας είχε προϊδεάσει από νωρίς το newsit.gr, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με τους νεκρούς να είναι 59 και τους διασωληνωμένους 434.

Την ίδια ώρα, στην Αττική καταγράφηκαν 1.329 νέες μολύνσεις και στην Θεσσαλονίκη 1.108 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Κορονοϊός: Δείτε τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα
“Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες”, είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα στοιχεία είναι αμείλικτα” για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.

“Οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Από το Σάββατο (06.11.2021) θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στις εκκλησίες, θα είναι υποχρεωμένοι με δύο rapid test ή μοριακό εβδομαδιαίως. Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test ή μοριακό. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα”, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα