dimitriadis-vitoros
Ελλάδα

Ώρες αγωνίας: Στην εντατική η μητέρα της Α. Νέστορα μετά τα αλλεπάλληλα εμπρηστικά χτυπήματα στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google
Η είδηση με μια ματιά
  • Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσηλεύεται η μητέρα της Α. Νέστορα, φέροντας εκτεταμένα εγκαύματα από την έκρηξη.
  • Ο σύζυγός της δέχεται ιατρική φροντίδα στην Πνευμονολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου με ελαφρύτερη κλινική εικόνα.
  • Δύο από τους συνολικά πέντε τραυματίες των εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, σύμφωνα με το thesspost.gr.
  • Καταγράφηκαν τρία διαδοχικά χτυπήματα σε βάρος προσώπων της ΝΔ σε Χαριλάου, Τούμπα και Πυλαία.
  • Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διερευνά την υπόθεση, αναλύοντας κάμερες και εστιάζοντας σε ένα ύποπτο δίκυκλο.

Κρίσιμες ώρες διανύει η μητέρα της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Νέστορα, καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα φέρει σοβαρά εγκαύματα στο σώμα της, τα οποία προκλήθηκαν από την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού. Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, και συγκεκριμένα στην Πνευμονολογική Κλινική, βρίσκεται ο σύζυγός της, του οποίου η κλινική εικόνα είναι ευτυχώς ελαφρύτερη.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, ακολουθώντας ένα σχέδιο στοχευμένων πληγμάτων σε πρόσωπα που συνδέονται με το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesspost.gr, από τους συνολικά πέντε ανθρώπους που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συντονισμένων χτυπημάτων, οι δύο έχουν ήδη λάβει εξιτήριο και βρίσκονται στα σπίτια τους. Το μπαράζ των εμπρησμών εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, σημαίνοντας γενικό συναγερμό στις διωκτικές αρχές.

lYSIS

Η πρώτη εστία εντοπίστηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή της Χαριλάου, όπου τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο της οικογένειας Νέστορα. Λίγο αργότερα, το σκηνικό επαναλήφθηκε στην περιοχή της Τούμπας. Στόχος αυτή τη φορά ήταν το σταθμευμένο όχημα του πρώην βουλευτή, Σάββα Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ / Άγριο σκηνικό στον Πισσώνα: Βγήκαν μαχαίρια και ρόπαλα σε καυγά μέσα σε κατάστημα

Ο κύκλος των χτυπημάτων ολοκληρώθηκε στην Πυλαία. Εκεί, οι δράστες τοποθέτησαν και πυροδότησαν γκαζάκι σε κτίριο όπου διατηρεί ιδιοκτησίες ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, δίχως ωστόσο να καταγραφούν σοβαρές υλικές ζημιές στο σημείο.

Η βαρύτητα της υπόθεσης κινητοποίησε άμεσα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκια της οποίας έχουν αναλάβει την πλήρη διερεύνηση. Οι αξιωματικοί αναλύουν το διαθέσιμο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής και συλλέγουν μαρτυρικές καταθέσεις. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ένα συγκεκριμένο δίκυκλο, το οποίο εθεάθη να κινείται ύποπτα στα σημεία των επιθέσεων και ενδέχεται να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην ταυτοποίηση των δραστών.

Μοιραστείτε:

Η ηλεκτρονική εφημερίδα eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.