Πανικός στα δικαστήρια: «Τέρας! Να σαπίσεις στη φυλακή» φώναζαν στον Λιγνάδη – Διεκόπη η δίκη για τις 3 Μαρτίου

25 Φεβρουαρίου 2022, 11:58 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Ανακριτής - Δημήτρης Λιγνάδης

Δεύτερη διακοπή δόθηκε στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς.

Η αποδεικτική διαδικασία δεν άρχισε ούτε σήμερα (25.02.2022) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) της Αθήνας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, και η δίκη διεκόπη για τις 3 Μαρτίου 2022.

Στην έναρξη της σημερινής διαδικασίας όπως αναφέρει το newsit ανακοινώθηκε πως οι γραμματείς έχουν προγραμματισμένη στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί, καθώς και ότι ένα μέλος της στο θέσης της έδρας δεν μπορεί να παρευρεθεί λόγω ασθένειας. «Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των καταγγελλόντων, οι οποίοι αναμένουν με αγωνία να αρχίσει η δίκη, έθεσαν το θέμα της χωρητικότητας της αίθουσας η οποία είναι περιορισμένη.«Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται.Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος και σήμερα ήταν «παρών» στο δικαστήριο, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν για το δικαστήριο.

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησε και σήμερα έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας  η Ανοιχτή Ορχήστρα τόσο για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όσο και του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη του οποίου διεξάγεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.