Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζητεί ο Κασσελάκης – Κάλεσμα Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας

Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζητεί ο Κασσελάκης – Κάλεσμα Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας
Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζητεί ο Κασσελάκης – Κάλεσμα Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας

Άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει για την τραγωδία των Τεμπών με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» ότι έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Για συγκάλυψη κάνει λόγο η αντιπολίτευση, ενώ για σενάρια συνωμοσίας μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με το enikos.gr ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την προσφυγή στις κάλπες. Μάλιστα, ζητεί την διεξαγωγή εκλογών με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι. όπως αναφέρει, «ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές».

«Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωσή του.

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και την διεξαγωγή εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη ως «συνειδητό υπονομευτή του Πολιτεύματος» και διαμηνύει πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους».

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει σε δήλωσή του:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη “πίστα” και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος.

Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα τη λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους».

Κάλεσμα Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας, καλώντας τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Τρίτη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει το αίτημα δυσπιστίας.

«Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.  Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας. Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του.