Πάτρα: Εξετάζεται ο ρόλος άλλων δύο συνεργών – Συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΡΟΥΛΑΠΑΤΡΑΔΟΛΟΦΟΝΙΑΠΑΙΔΙΑ

Θρίλερ εξελίξεων αναμένονται μετά το ένταλμα σύλληψης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Όπως μετέδωσε το Mega, θα εξεταστεί ο ρόλος άλλων δύο προσώπων, συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ εξετάζεται αν έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο η ανακοπή της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021, καθώς και άλλα προβλήματα που είχε υποστεί η 9χρονη τον τελευταίο χρόνο.

Επίσης, από την πλευρά του, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

«Δεν αποκλείω την κάλυψη από άτομο του στενού της περιβάλλοντος, τουλάχιστον σε έναν θάνατο. Πιστεύω πως θα διερευνηθεί», ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος στο Star στην ερώτηση για το αν πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάποιον άνθρωπο που τη βοήθησε με τον οποιοδήποτε τρόπο, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αναζητηθεί από πού αγόρασε το δηλητήριο.

Πώς oι Αρχές «ξεκλείδωσαν» την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, όπως μαρτυρά και το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους, προσήχθη -συνοδεία αστυνομικών- στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Με την Εισαγγελία Αθηνών να ασκεί ποινική δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, ανοίγει πλέον ο δρόμος για έρευνα και στα άλλα δύο παιδιά, που επίσης έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Πώς βρέθηκε το νήμα στο κουβάρι της υπόθεσης

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η τοξική αυτή ουσία εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα που προκάλεσε πνευμονικό οίδημα στην τελευταία χρονικά κόρη της οικογένειας από την Πάτρα που έχασε τη ζωή της.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν καταθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είπαν ότι δεν χορήγησαν στην Τζωρτζίνα τη συγκεκριμένη ουσία, ούτε κάποιο σκεύασμα που να την περιέχει. Έτσι, οι υποψίες στράφηκαν προς την πλευρά της μητέρας.

Για τα ευρήματα, ο καθηγητής Τοξικολογίας στο ΑΠΘ, Νίκος Ράικος, ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση.

Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας που δρομολόγησε τις εξελίξεις

Η ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega, η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη «μας φέρνει πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».

«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή, αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», εξηγεί.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!