Πάτρα: «Μίλησε» το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου – Οι κλήσεις πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας

ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου και όλες οι κλήσεις που έκανε και δέχτηκε η 33χρονη λίγο πριν από θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μια υπόθεση που έχει συνταράξει την Πάτρα και ολόκληρο το πανελλήνιο. «Η καρδιά της Ίριδας λειτουργούσε κανονικά», λέει γιατρός που εξέτασε τη σορό του βρέφους.

Το πώς προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη, με την οποία φέρεται να θανάτωσε το ίδιο της το παιδί, αναζητούν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. Η απάντηση ίσως να κρύβεται στις κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό της τηλέφωνο και, μάλιστα, μόλις λίγες ώρες πριν η κόρη της καταλήξει στο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της Ρ. Πισπιρίγκου κατέσχεσαν το κινητό και τον φορητό υπολογιστή της, προκειμένου να εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως το κινητό τηλέφωνο της προφυλακισμένης 33χρονης, την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον κυρίως για τις κλήσεις που φέρεται να δέχθηκε πριν από τον θάνατο της εννιάχρονης, αλλά και για εκείνες που έκανε η ίδια αφού είχε καταλήξει το παιδί.

Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που έχουν γνώση των ερευνών, οι κλήσεις κατά την επίμαχη ημέρα ίσως «ξεκλειδώσουν» το μυστικό που θα «δέσει» σε απόλυτο βαθμό την υπόθεση και που είναι δυνατόν να δώσει στοιχεία και για τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών της Ρ. Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως δύο κλήσεις που φέρεται να έχει δεχθεί στο κινητό της η 33χρονη έγιναν με απόκρυψη.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η απόκρυψη στον αριθμό που κάλεσε τηλεφωνικά την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία ενδέχεται να εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης. Θεωρείται, μάλιστα, ότι το στοιχείο αυτό μπορεί να οδηγήσει στον προμηθευτή της κεταμίνης και στις συμβουλές που ίσως έδινε τόσο για τη χορήγηση του ισχυρού ναρκωτικού όσο και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να δράσει η ουσία και να φέρει το αποτέλεσμα που φέρεται να επιθυμούσε η μητέρα της άτυχης Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα ερευνηθούν και κλήσεις που έκανε η ίδια, μετά τον θάνατο του παιδιού, προς άτομα που δεν φαίνεται να ανήκουν στον συγγενικό της κύκλο. Είχε την ευχέρεια Με δεδομένο το γεγονός πως, όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη για πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021, είχε όλα τα συμπτώματα χρήσης κεταμίνης, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως η μητέρα της, ήδη από τότε, είχε την ευχέρεια να προμηθεύεται το ναρκωτικό από «πηγές» που υπήρχαν στην Πάτρα.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως η Ρ. Πισπιρίγκου προμηθευόταν την ουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν η ίδια το έκρινε απαραίτητο, προκειμένου να πειραματίζεται, χορηγώντας μικρές ή μεγάλες δόσεις στην εννιάχρονη κόρη της. Ετσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, η μητέρα της, που φέρεται να τη δολοφόνησε, να είχε μαζί της τις δόσεις κεταμίνης που χρειαζόταν. Αυτή είναι μια λογική εξήγηση, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την εξέλιξη των ερευνών.

Ωστόσο, θέτουν και ένα σοβαρό ερώτημα: «Το άτυχο παιδί χρειάστηκε αρκετές ημέρες νοσηλείας. Είναι δυνατόν η 33χρονη να είχε όλες αυτές τις ημέρες μαζί της την κεταμίνη, με κίνδυνο κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί;».

Οι Αρχές ίσως δώσουν την απάντηση μέσα από τη διερεύνηση των κλήσεων που δέχθηκε εκείνη την ημέρα η Ρ. Πισπιρίγκου στο κινητό της. Δεν μπορούν δηλαδή να αποκλείσουν το ενδεχόμενο, μέσω των ανθρώπων από τους οποίους προμηθεύτηκε τις αρχικές δόσεις της κεταμίνης στην Πάτρα, να ήρθε σε επαφή με «dealers» ναρκωτικών και έτσι εν ευθέτω χρόνω να προμηθεύτηκε την κεταμίνη που χορήγησε στο άτυχο παιδί.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Ρούλα Πισπιρίγκου

Διαβάστε επίσης

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση