Πισπιρίγκου: Και νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Νέα δίωξη στην κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγους μήνες πριν χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται αύριο (20/07) σε συμπληρωματική απολογία για δεύτερο κακούργημα, αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, που φέρεται να είχε διαπράξει περίπου δέκα μήνες πριν την εγκληματική πράξη που την έχει οδηγήσει στη φυλακή.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, άσκησε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, προκύπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει το παιδί της και μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, αποδίδοντας την καρδιακή ανακοπή που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη εκεί σε εξωτερική παρέμβαση από τη μητέρα της. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του παιδιού.
Μετά την άσκηση νέας δίωξης σε βάρος της 33χρονης, η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, καλεί σύμφωνα με πληροφορίες την Ρούλα Πισπιρίγκου σε συμπληρωματική απολογία για αύριο το πρωί.
Η Ρούλα Πισπαιρίγκου έχει δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και για αυτή τη νέα σοβαρή κατηγορία που της αποδίδεται.