Ποια είναι τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων στην ελληνική αγορά;

πλν

Τα πλυντήρια ρούχων αποτελούν απαραίτητη συσκευή για όλα τα νοικοκυριά. Είτε πρόκειται για έναν φοιτητή, είτε για μία πολυμελή οικογένεια με μεγαλύτερες απαιτήσεις, υπάρχουν αντίστοιχα συσκευές για να εξυπηρετήσουν την κάθε περίπτωση. Τα πλυντήρια ρούχων ουσιαστικά μπορούμε να τα κατατάξουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτά που ανοίγουν από το πλάι (εμπρόσθιας φόρτωσης) και αυτά που ανοίγουν από επάνω (επάνω φόρτωσης). Υπάρχουν επίσης και κάποια μίνι πλυντήρια ρούχων με χωρητικότητα γύρω στα τρία κιλά μόνο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν σημασία στην αγορά είναι η χωρητικότητα της συσκευής, οι διάφορες λειτουργίες πλυσίματος,οι λειτουργίες ασφαλείας για μικρά παιδιά,η απομακρυσμένη χρήση με τηλεχειρισμό, η ενημέρωση μέσω WiFi σεsmartphone,η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού κλπ.

Οι πιο δημοφιλείς μάρκες πλυντηρίων στην ελληνική αγορά

Φυσικά όταν αναζητά να αγοράσει κάνεις ένα νέο πλυντήριο ρούχων στην αγορά της Ελλάδας,θα διαπιστώσει πως πραγματικά υπάρχουν χιλιάδες προτάσεις συσκευών, από δεκάδες εταιρείες. Πλέον, είναι τόσες πολλές οι εταιρείες που κατασκευάζουν πλυντήρια που μπορεί πραγματικά κανείς να χαθεί μέσα σε αυτή την προσφορά.Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μάρκες που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά. Αυτές κατά κύριο λόγο είναι οι: LG, Samsung, Bosch, Miele, AEG, Candy, Pitsos, Indesit, Siemens και πάρα πολλά ακόμη.

Ανακαλύψτε το ιδανικό πλυντήριο ρούχων

Πέρα από τα χαρακτηριστικά του πλυντηρίου θα πρέπει να υπολογίσετε και το σημείο τοποθέτησης, τα υφάσματα που θέλετε να πλένετε και πόσες πλύσεις θέλετε να κάνετε γενικά την εβδομάδα. Οι διαστάσεις του πλυντηρίου κυμαίνονται σε μήκος και πλάτος από τα 40 έως τα 60 cm,ενώ το βάθος διαμορφώνεται στα 38 με 45 συνήθως εκατοστά. Θα πρέπει επίσης να αναλογιστείτε αν θέλετε να αγοράσετε ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο2 σε 1,στην περίπτωση που ο χώρος σας είναι πολύ περιορισμένος. Μία άλλη περίπτωση είναι να τοποθετήσετε τη μία συσκευή επάνω στην άλλη. Στη συνέχειαθα σας δώσουμε μερικές πληροφορίες και για άλλα βασικά χαρακτηριστικά, όμως διαβάστε περισσότερακαι κάντε την έρευνά σας πριν προχωρήσετε σε κάποια αγορά,βλέποντας ποια είναι τα καλύτερα πλυντήρια στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή.

Η ενεργειακή απόδοση των συσκευών

Σημασίαέχει να ρίξετε μία ματιά την ενεργειακή κατηγορία της συσκευής.Έτσι θα μειώσετε δραματικά τη χρήση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.Υπάρχουν συσκευές που φτάνουν έως και σε απόδοση Α++++και οι οποίες είναι οι πιο αποδοτικές αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.Οι συσκευές αυτές είναι 75%πιο αποδοτικές από την επόμενη κατηγορία, την Α+++και δεκάδες φορές πιο αποδοτικέςαπό χαμηλότερες κατηγορίες.Μπορεί να είναι πιο ακριβές, όμως σε βάθος χρόνου κάνουν πολύ γρήγορα απόσβεση των χρημάτων τους με την τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρουν.

Αθόρυβες συσκευές

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που παραβλέπουν πολλοί αγοραστές πλυντηρίων έχει να κάνει με τον θόρυβο.Πλέον οι σύγχρονες συσκευές είναι πιο αθόρυβες, όμως υπάρχουνμεγάλες διαφορές από συσκευή σε συσκευή.Μία συσκευή με θόρυβο κάτω από 50 dbθεωρείται αυτή τη στιγμή πολύ καλή επιλογή.

Γρήγορα προγράμματα πλύσης

Τέλος, με τα γρήγορα προγράμματα πλύσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία μέσα σε μόλις 20 λεπτά γιαμικρό όγκο ρούχων.Όσο περισσότερα ρούχα τοποθετήσετε στον κάδο,τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε.Φυσικά παίζει ρόλο και το πόσο λερωμένα είναι τα ρούχα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ΔΕΗ – Σήμανση συσκευών

Θόρυβος και η επίδρασή του στην υγεία του παιδιού