in

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού – Όλα τα παραθυράκια

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκε η κινητικότητα των πολιτών, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, να κάνει έκκληση προς τους πολίτες να ” βάλουν ρέγουλο ” στις μετακινήσεις τους.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για την άρση του Lock down, με κάποιες δραστηριότητες να είναι stand by για το «πράσινο φως» από τους λοιμοξιολόγους για να επαναλειτουργήσουν.

Μέχρι στιγμής, η μετακίνηση εκτός νομού δεν έχει συζητηθεί.

Η κινητικότητα των πολιτών είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με τον  Νίκο Χαρδαλιά, να κάνει έκκληση προς τους πολίτες να να ” βάλουν ρέγουλο ” στις μετακινήσεις τους.

Εξαρθρώθηκε συμμορία τουλάχιστον 8 ατόμων με κατηγορίες για κλοπές, κατοχή όπλων και διακίνηση ναρκωτικών

«Για να αναστραφεί η κατάσταση αυτή, είναι αναγκαίο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση που έχει προκαλέσει η δύσκολη νέα καθημερινότητα και την ανυπομονησία να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και τα μέτρα που τη συνοδεύουν».

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Η μετακινήσεις ωστόσο από νομό σε νομό εν μέσω του lockdown, επιτρέπονται για τους εξής λόγους:

  • Από και προς την εργασία.
  • Για λόγους υγείας.
  • Προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.
  • Για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3.
  • Για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/-τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό.

Εκτός εαυτού οι αγροτικοί παραγωγοί

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τους παραγωγούς για την κατάργηση της χειρόγραφης βεβαίωσης μετακίνησης.

Αυτοί που θέλουν να μετακινηθούν λόγω αγροτικών εργασιών, δεν καλύπτονται πλέον από τη χειρόγραφη δήλωση, αλλά πρέπει να μπουν στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet, που διαθέτει ο λογιστής του καθενός.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – 63χρονος έπεσε με το αυτοκίνητο από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας – Νεκρός Βρέθηκε από το Λιμενικό

Ψαχνά Ευβοίας: Αυτόφωρο και πρόστιμο σε ιδιοκτήτης καταστήματος το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Χαλκίδα Ευβοίας: Πανικός με κορονοπάρτυ 20 ατόμων στην Χαραυγή το βράδυ της Κυριακής

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Αιγιαλός_πλαζ_αστερια

Διορθωτικές παρεμβάσεις στις ισχύουσες διατάξεις για τους όρους παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας

Τροχαίο Λιοσίων

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ Τροχαίο με τραυματίες μετά από καταδίωξη της αστυνομίας