Είδηση για: #

Προειδοποίηση από τη Ματίνα Παγώνη για την αφρικανική σκόνη – «Μετακινήσεις με μάσκα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα»

9 Μαΐου 2024, 1:15 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Προειδοποίηση από τη Ματίνα Παγώνη για την αφρικανική σκόνη

Θρίλερ στην Χαλκίδα – Συνελήφθη αφού χτύπησε τον πατέρα του πριν δύο ημέρες, και επέστρεψε για να τον μαχαιρώσει

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα κρούει η Ματίνα Παγώνη ζητώντας τους αυτό το διήμερο, που θα υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

«Να μην βγουν έξω το διήμερο και, εάν πρέπει να κυκλοφορήσουν, να φοράνε μάσκα», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews το πρωί της Πέμπτης 9/5.

Η σύσταση για μάσκα και στην καλύτερη περίπτωση ενισχυμένη αφορά στις ομάδες υψηλού κινδύνου με βρογχικό άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.λπ.

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη συνέστησε να αποφύγουν τους μακρινούς περιπάτους για απόψε ακόμα και όσοι δεν έχουν αναπνευστικά προβλήματα. «Παραμένουμε στο σπίτι μας και γυμναζόμαστε εκεί», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Οι γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά με βρογχικό άσθμα και να μην τα πάνε σε παιδικές χαρές», τόνισε, και κλείνοντας είπε για τις ομάδες υψηλού κινδύνου: «Εάν έχουν δύσπνοια, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους, γιατί υπάρχει πιθανότητα να γίνει αλλαγή της δοσολογίας των φαρμάκων».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.