Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι ψυχωτική, ήξερε τι έκανε»

ΣΟΥΡΑΣ

«Δεν είναι ψυχικά ασθενής, δεν είναι σχιζοφρενής, δεν έχει το ακαταλόγιστο», είπε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο ΄καταξιωμένος ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας αναφορικά με την κατηγορούμενη είπε πως «ο τρόπος που συμπεριφέρεται και εκτίθεται, δείχνει γυναίκα που είναι ψυχικά υγιής…Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι ψυχωτική  και άρα δεν έχει το ακαταλόγιστο»…

‘Όπως προσέθεσε «υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στο σύνδρομο “Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου”, αλλά δεν συνάδει όλο αυτό με την υπερέκθεση και την υπερπροβολή».

«Υπάρχει διαταραχή προσωπικότητας, που καλλιεργείται από την εφηβεία και δεν περιέχει συναίσθημα, δεν περιέχει τύψεις», επεσήμανε ο ψυχίατρος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σούρας, «όλη αυτή η διαδικασία δεν μου θυμίζει αρρώστια, αλλά μια διαταραχή. Την διαταραχή δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις, δεν μπορείς να δώσεις αγωγή, άρα αυτός που έχει τη διαταραχή θα κάνει το κακό».

«Τα συμπτώματα δεν είναι τωρινά, υπήρχαν, κάποιοι τα γνωρίζανε και δεν έκαναν κάτι ούτε μίλησαν», κατέληξε με έμφαση ο ψυχίατρος.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!