in ,

Σαμαράς για Παπαγγελόπουλο: Ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση;

Σαμαράς για Παπαγγελόπουλο

Εγκληματική οργάνωση χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση και τη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υπόθεση Novartis. 

Με βαρύτατη ρητορική περί παραδικαστικού και παρακρατικού κυκλώματος, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία, με σκοπό την πολιτική εξόντωση του ίδιου αλλά και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα το απόγευμα Τετάρτης στον περιφερειακό δρόμο της Ερέτριας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

«Ήθελαν εκλογές με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οικονομικά στελέχη υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία ότι δήθεν όλοι πληρωθήκαμε από τη Novartis», είπε χαρακτηριστικά. «Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική το νόμο της ζούγκλας, να βάλουν φυλακή δυο τρεις για να κερδίσουν τις εκλογές», συνέχισε.

«Εγώ και η κυβέρνησή μου κόψαμε πάνω από το μισό τη δαπάνη στο φάρμακο! Και διαμαρτύρονταν τότε οι φαρμακευτικές εταιρίες και η Νοβάρτις. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τότε υπερασπιζόταν τις εταιρίες, στήριζε τις θέσεις τους και πολεμούσε εμάς που κόβαμε τη σπατάλη. Τέτοιο θράσος», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Μιλώντας για «ολοκληρωτισμό από την πίσω πόρτα» και χαρακτηρίζοντας ως συμμορία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι η αντίδρασή του, διά της νομικής οδού, ήταν μονόδρομος.

«Τους τάραξα στη νομιμότητα. Τι κάνει ένας πολίτης όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή του; Προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Κανένας δεν πίστεψε αυτές τις ψεκασμένες κατηγορίες. Η αστική συμπεριφορά είναι αμείλικτη στη σκευωρία», είπε.

«Το μέχρι τέλους δεν είναι μνημόνιο να το σκίσει ο Τσίπρας με ένα νόμο και ένα άρθρο, δεν είναι δημοψήφισμα, είναι στάση ζωής και κώδικας αξιών».

Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Αν είναι αθώος δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχείτε. Τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας, την πολιτική αθλιότητα;».

«Έχετε γίνει όμηροι του Παπαγγελόπουλου και θα σας κάψει», συνέχισε και αναρωτήθηκε:

«Ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του; Ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση; Τι εντολές έπαιρνε ο Παπαγγελόπουλος από τον κ. Τσίπρα;»

«Θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας», συνέχισε.

«Εμένα πήγατε να με διαπομπεύσετε την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας. Σας ενοχλώ για τις απόψεις μου, για τα εθνικά , για τους λαθρομετανάστες, το ξέρω. Σας ενοχλώ και για άλλα θέματα; Αυτά όμως λύνονται πολιτικά», υποστήριξε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Χρέος είναι η πυξίδα της πολιτικής όταν η πολιτική χάνει το δρόμο της. Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα έχεις χρέος να το ξεριζώσεις. Αλλιώς σε λίγο θα αναρωτιέσαι και εσύ ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Δεν είναι θέμα επιλογής».

Αναφερόμενος στην κλιμακούμενη ένταση Αθήνας – Άγκυρας και την τουρκική προκλητικότητα, τόνισε πως όταν παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία «δεν είναι θέμα επιλογής αν θα την υπερασπιστείς».

 

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Δείτε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Ομόφωνα δεκτό το αίτημα για στέγαση Ιατρείου και ΚΕΠ στο πρώην Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου