Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Ξεκινά η επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα που έσβησε με βία και συνθήματα

17 Απριλίου 2024, 6:25 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιξαν τη συναυλία τους στην Ελλάδα αλλά δεν την έκλεισαν ποτέ.

Ήταν 17 Απριλίου του 1967 όταν περίπου 10.000 ροκάδες κάθονταν στις εξέδρες του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κρατώντας στα χέρια τους το πολυπόθητο εισιτήριο (που κόστιζε από 60 έως 120 δραχμές ή 500 δραχμές μπροστά από την εξέδρα) για τη συναυλία των Rolling Stones!

Το γήπεδο ήταν ζωσμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αφού εμφανίστηκαν πρώτα τα ελληνικά συγκροτήματα Loubogg, MGC, Idols, Τάσος Παπασταμάτης, Δάκης και We Five στη σκηνή βγήκαν οι Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Μπράιαν Τζόουνς και Μπιλ Γουάιμαν ανοίγοντας τη συναυλία τους στην Αθήνα με το Last Time.

Ακολούθησαν τα τραγούδια Lady Jane, 19th Nervous Breakdown, Ruby Tuesday και Let’s spend the night together. Λίγο πριν αρχίσουν να παίζουν το Satisfaction, ο Μικ Τζάγκερ είχε την έμπνευση να ράνει τους θεατές με κόκκινα γαρύφαλλα κι επειδή δεν έφτανε στην εξέδρα, το ανέθεσε στον μάνατζερ της περιοδείας, Τομ Κέιλοκ.Η πράξη θεωρήθηκε επαναστατική από την Αστυνομία και αμέσως έξι άνδρες της έπεσαν πάνω του ασκώντας βία.

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου, με διαταγή της Αστυνομίας, κατέβασαν τον γενικό και η συναυλία τερματίσθηκε άδοξα μέσα σε πυκνό σκοτάδι. Τα μέλη των Rolling Stones φυγαδεύτηκαν στο ξενοδοχείο, μη μπορώντας να καταλάβουν τι συνέβη. Αγανακτισμένοι θεατές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και συγκρότησαν διαδήλωση που κατέληξε μπροστά από το «Χίλτον», φωνάζοζντας το σύνθημα: «Τσιλιχρήστο παραιτήσου!» (σ.σ. ο τότε διευθυντής της Αστυνομίας).

Πηγή

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.