Σε καραντίνα δασκάλα στο Ηράκλειο – Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

corona5 R 2048x1368 1
A German Red Cross medical staff holds a traveller's coronavirus disease (COVID-19) smear-test stick, who returned from the Ukraine, and was voluntary taken at the new Corona test station of the central bus location in Berlin, Germany, August 5, 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch

Λίγες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, μια δασκάλα στο Ηράκλειο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και μπήκε σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Η δασκάλα παρουσίασε ήπια συμπτώματα και αμέσως αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα στο σπίτι της, όπως αναφέρει το cretalive.

Για το κρούσμα ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικοί φορείς της εκπαίδευσης αλλά και ο ΕΟΔΥ. Έγινε η προβλεπόμενη απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου όπου εργάζεται η δασκάλα και ο αγιασμός θα γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εκπαιδευτικός υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, δεδομένου ότι συγγενικό της πρόσωπο παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα. Όπως προέκυψε το τεστ της δασκάλας ήταν θετικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης για τη διαχείριση του ζητήματος.

Τις επόμενες ημέρες και όσο διάστημα παραμένει η εκπαιδευτικός σε καραντίνα, τα μέτρα προστασίας στο σχολείο θα είναι ιδιαίτερα σχολαστικά.

Πηγή: cretalive.gr