Σεισμός στη Σάμο: Τρία μικρά τσουνάμι χτύπησαν το νησί – Νεκροί δυο μαθητές στο Βαθύ – Καταπλακώθηκαν από τοιχίο

Σάμος Τσουνάμι

Ο σεισμός των 6,7 ρίχτερ που συγκλόνισε την Σάμο, προκάλεσε φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναδεί στην χώρα μας. Ο σεισμός ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές ειδικά στην Τουρκία δεν άφησε αλώβητο το νησί του Πυθαγόρα. Οκτώ τραυματίες με ορθοπεδικά τραύματα. Σεισμολόγοι ανεβάζουν την ένταση του σεισμού στα 7 ρίχτερ.

Αποκλειστικό: 53χρονος ψαράς βρέθηκε στην Κύμη Θετικός στο Κορονοϊο

Ο σεισμός, των 6,7 ρίχτερ προκάλεσε τρία μικρά τσουνάμι στην Σάμο και οι φόβοι για πολλούς μεγάλους μετασεισμούς είναι ορατοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από τον ισχυρό σεισμό τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ σε όσους ήταν πολύ ελαφρά τραυματίες τόσο από το νοσοκομείο όσο και από το κέντρο υγείας υπήρξε η σύσταση να μην μπαίνουν στα κτίρια καθώς δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως για την στατικότητά τους.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί στο νησί όχι από τον σεισμό αλλά από τα τρία παλιρροϊκά κύματα που χτύπησαν την Σάμο λίγο μετά τον σεισμό. Καταστήματα και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σωστικά συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα απεγκλωβίσουν ζωντανά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια την ώρα του σεισμού.

Τραγικές είναι οι εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ που έγινε στην Σάμο. Δυο μαθητές καταπλακώθηκαν από τοιχίο που κατέρρευσε στο κέντρο του νησιού στο Βαθύ.

ΣΟΚ Εκλεγμένος σε μεγάλο Δήμο της Εύβοιας διώκεται για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικων παιδιών και όχι μόνο

Ο θάνατος βρήκε τα παιδιά στην επιστροφή από το σχολείο. Η τραγωδία σημειώθηκε όταν οι δύο μαθητές, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρέθηκαν στο σημείο τη στιγμή που κατέρρευσε ο τοίχος του πρώτου ορόφου και τα καταπλάκωσε.

Τα δυο 17χρονα παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το σημείο που έχασαν την ζωή τους τα δυο παιδιά ήταν πολύ στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Newsit.gr