Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό και τουλάχιστον δύο τραυματισμένα

Έκρηξη σχολείο
Πηγή φωτο protothema

Ένα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο και τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν στις Σέρρες έπειτα από ισχυρή έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου. Συναγερμός σε πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και αστυνομία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, ένα παιδί της ΣΤ’ τάξης, έχασε ακαριαία τη ζωή του.

Την ώρα του διαλείμματος, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (05.12.2022), έγινε έκρηξη, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία στο λεβητοστάσιο. Από το ωστικό κύμα εκσφενδονίστηκε περίπου 30 μέτρα (!) η πόρτα που τραυμάτισε θανάσιμα το 12χρονο παιδί.

Άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 11 ετών, αντίστοιχα, έχουν τραυματιστεί ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Βίντεο του newsit.gr από το σημείο της φονικής έκρηξης:

Τι δήλωσε ο Διευθυντής του Σχολείου

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ του διευθυντή του σχολείου Νικόλαου Τσιότσιου, στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», υπογραμμίζει ο κ. Τσιότσιος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ότι γνωρίζω».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως σημειώνει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

dimotiko 3
Πηγή φωτο Protothema

Ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου

Το Γενικό Νοσοκομείο στις Σέρρες εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν και αποκαλύπτει πως ο 11χρονος μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο ενώ γίνεται γνωστή και η κατάσταση των άλλων δυο παιδιών που τραυματίστηκαν στο σχολείο.

Ο ανήλικος μαθητής της Έκτης τάξης του Δημοτικού βρήκε τραγικό θάνατο όταν το μεσημέρι της Τρίτης εξερράγη το λεβητοστάσιο του σχολείου στο 9ο δημοτικό Σερρών και η πόρτα που εκτινάχθηκε τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Συγκεκριμένα το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως το 11χρονο παιδί «έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή», ενώ για τα δυο παιδιά που τραυματίστηκαν το ένα, ηλικίας 10 ετών, επέστρεψε σπίτι του ενώ το άλλο, ηλικίας 6 ετών, θα μεταφερθεί προληπτικά στο «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση καθώς έχει ελαφριές κακώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου στις Σέρρες αναφέρει πως «μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».