in

Στο σφυρί το σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου!

Συνταξιούχος

Ποιος είπε ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σταμάτησαν στην Ελλάδα; Συνεχίζονται κανονικότατα, αφού η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει νομοσχέδιο για να καλύπτει την πρώτη κατοικία και έτσι τα funds βρίσκουν τον τρόπο να βγάζουν τα σπίτια του κοσμάκη στο σφυρί!

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας έχει προγραμματιστεί για να γίνει σήμερα σε σπίτι ενός χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου, με προβλήματα υγείας, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο πλειστηριασμός θα γίνει σήμερα, αλλά χθες συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την τράπεζα και η κινητοποίηση διαμαρτυρίας έγινε ώστε να αποτραπεί και να σταματήσουν οι διαδικασίες.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το υποκατάστημα επί της οδού Λέοντος Σοφού κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν.

Ο συνταξιούχος δάσκαλος, που ζει στους Αμπελόκηπους, κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84.000 ευρώ που είχε πάρει.

Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν η σύνταξή του υπέστη 50% μείωση, ενώ του έκοψαν και την παροχή φυσικού αερίου. Μάλιστα, έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο ίδιος, μαζί με αντιπροσωπία κατοίκων και τους δικηγόρους του, βρέθηκε στην τράπεζα και ζήτησε να γίνει αναστολή του πλειστηριασμού που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10.

«Είμαστε εδώ σήμερα να σταθούμε στο συνάδελφό μας συνταξιούχο δάσκαλο, για να μην περάσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Θα συμπαρασταθούμε με όλο το εργατικό κίνημα, με όλα τα σωματεία για να μη γίνει αυτός ο πλειστηριασμός, να μην πάει στα χέρια τραπεζίτη κανένα σπίτι εργαζόμενου και συνταξιούχου» τόνισε ο Απόστολος Σκούφας, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει δε πως «το 2017, όταν πλήρωνε κανονικά, του έκοψαν το φυσικό αέριο. Του έκαναν μειώσεις στη σύνταξη και αποτέλεσμα ήταν μέχρι στιγμής να πάει και να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, μια εγχείρηση στομάχου και μια εγχείρηση χολής. Και θέλουν να του πάρουν το σπίτι, είναι ντροπή».

Πυρ και μανία ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Γιώργος Μπρανίκας: «Οι τράπεζες και τα funds συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος που έχει κυβερνήσει, ώστε να βάζουν χέρι στη λαϊκή περιουσία, την περιουσία χαμηλοσυνταξιούχων, εργαζομένων και μακροχρόνια ανέργων. Θα δώσουμε μάχη, θα συνεχίσουμε με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”».

Με ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων καταγγέλλει τις «προκλητικές απαιτήσεις των “κορακιών” και τους πλειστηριασμούς».

Αναδεικνύει ότι οι εταιρίες «κοράκια», όπως τις αναφέρει, έχουν ξεσαλώσει με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία και στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα, ως «κοινούς εγκληματίες».

Τέλος, καλεί τους εργαζομένους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τις λαϊκές οικογένειες «απέναντι στο ενιαίο μέτωπο τραπεζιτών – κυβέρνησης να αντιτάξουν τα όπλα της Συλλογικής Πάλης και της Αλληλεγγύης. Να απαιτήσουν να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις».

Πηγή newsbreak.gr

Φορολοταρία

Έρχεται η σούπερ φορολοταρία με έπαθλο 100.000 ευρώ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: 20 χρονος χωρίς δίπλωμα οδήγησης βρέθηκε με ναρκωτικά στα ψαχνά