Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της ρωσικής εισβολής
in

Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της ρωσικής εισβολής -Ποιοι θα μιλήσουν

Με σημαντικούς ομιλητές και σαφές μήνυμα στήριξης στον ηρωικό ουκρανικό λαό, διοργανώνεται αύριο στις 6 το απόγευμα μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που φιλοδοξεί να συνομιλήσει με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που ήδη γίνονται στις μητροπόλεις του κόσμου.

Η συγκέντρωση για την στήριξη στο μαχόμενο ουκρανικό λαό και την καταδίκη της βάρβαρης ρωσικής εισβολής θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, στο Σύνταγμα και περιλαμβάνει ομιλίες, μεταξύ άλλων του Απόστολου Δοξιάδη, του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, διεθνολόγων, εκπροσώπων κοινοτήτων από την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την Γεωργία στην Ελλάδα.

Θα υπάρξει επίσης σύνδεση με βουλευτές της Ουκρανίας και μαχητές στους δρόμους του Κιέβου σε μια μοναδική σύνδεση των δυο πόλεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική ανακοίνωση για τη συγκέντρωση, γίνεται αναφορές σε στρατιές χάκερς που υπάρχουν και στην Ελλάδα και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, μέρος της ρωσικής προπαγάνδας. Το hashtag της εκδήλωσης είναι #MεΤηνΟυκρανία. Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο των διοργανωτών:

Ενας τύραννος που φτύνει τη Δημοκρατία

«Η Ουκρανία, μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, δίνει σήμερα αγώνα ύπαρξης, για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια για την τύχη της.

Αντίθετα, η Ρωσία, που της επιτέθηκε αναιτιολόγητα και βάναυσα, βρίσκεται κάτω από τα δεσμά ενός τυράννου, που φτύνει τη δημοκρατία, κατάργησε την ελευθερία του τύπου, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας. Ο Πούτιν είναι στυγνός δικτάτορας με αυτοκρατορικές βλέψεις, που δολοφονεί, φυλακίζει, και εξαφανίζει πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους, διανοούμενους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, και απλούς πολίτες που του ασκούν κριτική.

Οι στρατιές των χάκερς του, και οι πληρωμένοι πράκτορές του σε όλες τις δυτικές χώρες, δυστυχώς και στην Ελλάδα, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στη Δύση για να αποσταθεροποιήσουν τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες και την παγκόσμια σταθερότητα και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις για τη βαρβαρότητα της εισβολής.

Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε φίλος της ελευθερίας, είναι σήμερα με τον αγωνιζόμενο Ουκρανικό λαό. Αλλά ως κάτοικοι της Ελλάδας, Έλληνες και μη, και ως Ευρωπαίοι, έχουμε μια παραπανήσια υποχρέωση να στηρίξουμε τον αγώνα της Ουκρανίας. Ο Πούτιν, με την εισβολή του, φέρνει για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια τον πόλεμο στην Ευρώπη, αναβιώνοντας τους χειρότερους εφιάλτες του αιματοβαμμένου παρελθόντος. Και αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσουν όχι μόνο οι άλλες χώρες που ξέφυγαν από τον σοβιετικό ζυγό, αλλά και οι χώρες της Βαλτικής, η Σουηδία, η Φινλανδία, και βέβαια ολόκληρη η Ευρώπη που του στέκεται αντίμαχη.

Είμαστε με την Ουκρανία γιατί θέλουμε να μάθουν οι δικτάτορες όλου του πλανήτη ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες μπορούν να μετατραπούν σε νεκροταφεία των φιλοδοξιών τους.Είμαστε με την Ουκρανία γιατί θέλουμε να διαφυλάξουμε το μέλλον και των δικών μας παιδιών, από τις ορέξεις κάθε τυράννου.

Την Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6μμ οργανώνουμε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με κάλεσμα σε όλους τις Ελληνίδες και τους Ελληνες που αγαπούν και θέλουν να προφυλάξουν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ευρωπαϊκή μας υπόσταση. Αλλά θα είναι μαζί μας και φίλοι από την Ουκρανία, αλλά και από άλλες χώρες που υπέφεραν ή και απειλούνται από τα αυτοκρατορικά οράματα του Πούτιν, για να ενώσουμε μαζί τους τις φωνές μας.

Ανάμεσα σε όσους θα κάνουν σύντομες ομιλίες, θα είναι (σε αλφαβητική σειρά) οι:

  • Βασίλης Αποστολόπουλος, επικεφαλής των Ανεξάρτητων Φοιτητών (Project ΠΑΝΚΣ)
  • Γρηγόρης Βαλλιανάτος (ακτιβιστής)
  • Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας)
  • Γιώργος Μενεσιάν (διεθνολόγος)
  • Δημήτρης Μπούρας (ανθρωπολόγος ειδικός στα θέματα του Καυκάσου και της Ουκρανίας)
  • Αλέξανδρος Σκούρας (πρόεδρος του κέντρου φιλελεύθερων μελετών ΚΕΦΙΜ)
  • Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας)

Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στην Ελλάδα της Ουκρανίας, της Γεωργίας και της Λευκορωσίας.

Επίσης, θα υπάρξει σύνδεση με την Κίρα Ρούντβικ και τον Μάριαν Ζαμπλότσκι, ουκρανούς βουλευτές και τώρα μαχητές στους δρόμους του Κιέβου, όπως και τον Nτανιίλ Λούμπκιν, εκπρόσωπο των Ουκρανών Φοιτητών για την Ελευθερία.

Ζήτω η ελεύθερη Ουκρανία! Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Ελλάδα!»

Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της ρωσικής εισβολής

Διευκρίνηση από τον Χρήστο Χωμενίδη

Δεν θα μιλήσω στη συγκέντρωση, αλλά θα είμαι εκεί είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω Facebook o Xρήστος Χωμενίδης, κάνοντας λόγο για κατά λάθος αναγραφή του ονομάτος του στην ανακοίνωση για την αυριανή συγκέντρωση. Εγραψε χαρακτηριστικά:

«Ανακοινώθηκε προφανώς εκ παραδρομής. Εγώ δεν πρόκειται να μιλήσω αύριο στο Σύνταγμα. Σε μία τόσο κρίσιμη περίσταση, σε μιά τόσο σκοτεινή ώρα, οι λόγοι, οι ομιλίες δεν αρμόζουν. Η σιωπή είναι ό,τι πιό εύγλωττο.Ας είμαστε αύριο το απόγευμα στις έξι όλοι στην Πλατεία Συντάγματος. Όσο πιό μαζική η παρουσία μας, τόσο ισχυρότερο το μήνυμα συμπαράστασης στους Ελεύθερους Πολιορκημένους της Ουκρανίας. Ας είμαστε όλοι εκεί, ο ένας πλάι στον άλλον, με την καρδιά και με τη σκέψη μας σε εκείνους που δοκιμάζονται.»

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Η στιγμή που Ουκρανοί πιάνουν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη -«Τηλεφώνησε στους γονείς σου να τους πεις…»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα ερωτήματα στα οποία ζητά απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ.