Σκληρή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

EPISODEIA APTH

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ το μεσημέρι της Τρίτης (10.05.2022).

Όπως ανέφερε το ThessToday.gr, η είσοδος της Πρυτανείας του ΑΠΘ έγινε «γυαλιά-καρφιά» και οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στο χώρο. Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς εκεί βρίσκονται αντιεξουσιαστές και φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια με ξύλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την επιδρομή των μπαχαλάκηδων με βαριοπούλες και την καταστροφή του χώρου όπου κατασκευαζόταν βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, βγήκε σήμερα δια της νεολαίας του να καταγγείλει την αστυνομία, που είναι εκεί προκειμένου να προστατέψει το χώρο και να τον αποδώσει στις πανεπιστημιακές αρχές και τους φοιτητές. Ο κ. Τσίπρας που κάνει δηλώσεις για τα πάντα, δεν έβγαλε μιλιά για τις εικόνες που προσβάλλουν, τα ίδια τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Είναι ντροπή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τους καταστροφείς. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία και να συνδράμει τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ ώστε ο χώρος που με το “έτσι θέλω” βρισκόταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, να γίνει χώρος μόρφωσης και πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε βίντεο από τα επισόδεια:

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ανομίας και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, προσπαθεί να υπερκαλύψει το αδιέξοδό της καταφεύγοντας στη συκοφαντία.

Έχοντας την κυρία ευθύνη για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε πεδίο μάχης επενδύει στην πόλωση και στην καταστροφή. Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτική.

Ειδικά σήμερα που ένας νέος άνθρωπος που έμεινε προφυλακισμένος για μήνες απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του για τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση. Πριν να είναι αργά».

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Χαλκίδα: Κυκλοφορούσε από το 2015 με κλεμμένες πινακίδες

Πανικός στην Χαλκίδα: Οδηγός αυτοκινήτου ξυλοκόπησε ποδηλάτη στην μέση του δρόμου

Αιδηψός: 26χρονος εργάτης τραυματίστηκε μέσα σε αλιευτικό σκάφος – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο

Σοκαριστικό τροχαίο στο Φάρο Αυλίδας με μια τραυματία – Την απεγκλώβισαν οι Πυροσβέστες [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις