Σοφία Νικολάου: Ως μάνα αγωνιώ για το επικίνδυνο φαινόμενο του bulling

8 Οκτωβρίου 2022, 9:13 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Σοφία Νικολάου

Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο παιδί μας; Πώς να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο; Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η ίδια η Πολιτεία;

Τέτοια ερωτήματα τέθηκαν στην ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση (bullying) που διοργάνωσε ο σημαντικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατόμων με Νεύροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και μητέρα δύο παιδιών που σε λίγα χρόνια θα πάνε στο σχολείο.

Αλλωστε, ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και υπεύθυνη για τις φυλακές, η κ. Νικολάου είχε δει πολλά με τα μάτια της.

Παιδιά που οδηγήθηκαν σε παραβατικές συμπεριφορές, ανήλικοι που παραστράτησαν ακριβώς γιατί κάποτε, σε μικρή ηλικία, στο σχολείο ή στο σπίτι, κανείς δεν είδε τα σημάδια που έπρεπε.

Ο σχολικός εκφοβισμός έχει λάβει διαστάσεις επικίνδυνες και στην ελληνική κοινωνία. Είναι δίπλα μας, αφορά τα παιδιά μας, αφορά παιδιά με ή χωρίς κάποιου είδους αναπηρία που πέφτουν θύματα άλλων παιδιών.

Και για το λόγο αυτό η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι πηγές μας λένε ότι έγινε όμορφη συζήτηση με Χαλκιδαίους και τους ειδικούς που ήρθαν να μιλήσουν.

Και η Σοφία Νικολάου ήταν πάντα πρόθυμη να καταθέσει τις δικές της θέσεις αλλά και να ενημερωθεί η ίδια για το πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενο, τι πρέπει να κάνει ο καθένας από τη θέση του ώστε τα παιδιά – θύματα να μην υποστούν ψυχολογικές διαταραχές, αλλά και τα παιδιά – θύτες να αντιληφθούν το μέγεθος του λάθους τους.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.