ΣΟΚ – Επιτέθηκε στη σύζυγο και την κόρη του – Σκληρές εικόνες στο σπίτι της οικογένειας

19 Αυγούστου 2021, 10:57 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων eviathema.gr

Επιασε σύζυγο και κόρη από τα μαλλιά κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου. Στα δικαστήρια Βόλου οδηγήθηκε χθες το πρωί (18-08-2021) με τη διαδικασία του αυτοφώρου κάτοικος του δήμου Ρήγα Φεραίου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος της περιοχής για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο συλληφθείς προκάλεσε μεγάλο φόβο και τρόμο στην οικογένειά του προχθές. Πιάστηκε στα χέρια με τη σύζυγό του και επιτέθηκε και στην κόρη του, που αναστατωμένη πήγε να τους χωρίσει και βρέθηκε στη μέση. Σύμφωνα με το taxydromos.gr η οικογενειακή φασαρία έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα της οικογένειας για ενδοοικογενειακή βία μετά από μήνυση της συζύγου του.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε το βράδυ και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες κατά συρροή και τον παρέπεμψε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο, όμως τελικά η δίκη αναβλήθηκε.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε πρόθυμο να ακολουθήσει διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης και τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παθούσα ζήτησαν από την έδρα την αναβολή της δίκης. Τελικά, το Αυτόφωρο ανέβαλε για τις 26 Αυγούστου, καθώς οι διάδικοι έδειξαν πρόθεση να διαχειριστούν μόνοι την οικογενειακή κρίση και να ακολουθήσουν ποινική διαμεσολάβηση.

Σκοπός της ποινικής διαμεσολάβησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας στη βάση των αρχών της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της αξιοπρέπειας του ατόμου, ώστε να ενισχυθεί η αρμονική συμβίωση των προσώπων στο πλαίσιο της οικογένειας.

Η ποινική διαμεσολάβηση ακολουθείται, σύμφωνα με τον νόμο 3500/2006, όταν υπάρχει ανεπιφύλακτη δήλωση του κατηγορούμενου ότι είναι πρόθυμο να μην τελέσει στο μέλλον σε οποιαδήποτε άλλη πράξη βίας και ότι σε περίπτωση συνοίκησης δέχεται να μείνει εκτός οικογενειακής κατοικίας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα αν το προτείνει το θύμα.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε δημόσιο φορέα, σε όποιον τόπο και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αυτό αναγκαίο από τους αρμόδιους θεραπευτές.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του προγράμματος πιστοποιεί την ολοκλήρωση της παρακολούθησής του και το σχετικό πιστοποιητικό επισυνάπτεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Στις υποχρεώσεις του είναι ακόμη να άρει ή να αποκαταστήσει, εφόσον είναι δυνατόν, αμέσως τις συνέπειες που προκλήθηκαν από την πράξη και να καταβάλει εύλογη χρηματική ικανοποίηση στον παθόντα.

Αν ο ενδιαφερόμενος συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών, τότε η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται και εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά.

Σε διαφορετική περίπτωση δικάζεται κανονικά για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Απίστευτο: Γατάκι πηγαίνει σε κηδείες & κουλουριάζεται κάτω από φέρετρο

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά πιστεύω δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»

Φωτιά στην Εύβοια: Διακοπές 4ων αστέρων για το Επιμελητήριο την ώρα που φλεγόταν η Βόρεια Εύβοια

Μητσοτάκης για βόρεια Εύβοια: Οι επιχειρήσεις δεν θα επιστρέψουν ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή – Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια και Αττική την Πέμπτη

Ξεσπά η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά: «Ντροπιαστικό να χαίρεστε με την αγωνία και τη λύπη μιας οικογένειας»

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.