Σοκ στα Καλάβρυτα: Νεκροί και οι τρεις αναρριχητές

ΚΑΛΑΒΡΗΤΑ

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν από ομάδα διάσωσης και οι τρεις αναρριχητές στα Καλάβρυτα, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στον Χελμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τον πρώτο αναρριχητή βρήκε νεκρό ένας ορειβάτης που συμμετείχε στις έρευνες στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων .Ήταν θαμμένος στο χιόνι, πολύ κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα το ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης είχε εντοπίσει ένα κράνος και ένα μπουφάν. Οι διασώστες έσπευσαν προς το συγκεκριμένο σημείο και λίγο αργότερα, σε πολύ κοντινή απόσταση, εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο αναρριχητές χωρίς τις αισθήσεις τους.

Καλάβρυτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, όπως εκτιμούσε από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική. Στελέχη της ανέφεραν νωρίτερα στο enikos.gr ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς, παρότι έχει ήλιο τις περισσότερες ώρες, τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ συναντούν διαρκώς χιονοστιβάδες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της μεταφοράς των άτυχων αναρριχητών από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

129

Kalavryta 4

Έμπειροι αναρριχητές

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalavrytanews.com, οι 3 άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, ήταν έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία.  Ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στον Χελμό και τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων κ. Άγριο, ”… Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού”.

kalavryta agnooumenoi 2

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!